Localnicii din Bistra sunt atacați de o haită de câini. Primarul liberal tratează problema cu superficialitate

Localnicii din Bistra spun că haita de câini, despre care am scris ieri, atacă și oameni, nu doar animale. Aceștia sunt înfricați de patrupedele care au pus stăpânire pe o parte din localitate. Din păcate, primarul liberal Duciuc Vasile minimalizează problema.

Sătenii au stat de vorbă cu redactorul ZiarMM.ro. Aceștia i-au povestit despre momentele tensionante prin care au trecut și încă mai trec. Cazurile pe care vi le prezentăm astăzi nu sunt singulare.

Gheorghe S., în vârstă de 52 de ani, a relatat faptul că din primăvară și până în prezent a fost atacat deja de două ori. Primul incident s-a petrecut în ziua în care s-a dus să-și curețe un teren, proprietate personală. În timp ce muncea, omul s-a trezit cu haita de câini.

Gheorghe S., localnic: ”Erau vreo zece. M-am temut de ei și am pornit drujba gândindu-mă că se vor speria, dar nici vorbă. În timp ce drujba mergea, eu m-am tot retras. Apoi, nu de mult, m-am dus la pădure ca să caut ciuperci. Eram însoțit de câinele meu, care e un câine de talie mică, de casă. Înainte să ajungem la pădure, în zona Tarniței, a luat-o înainte. Acolo este un grajd, dar fără animale. A ieșit un câine mare, alb și fără coadă, cred că el e liderul. El a sărit primul și apoi ceilalți. Câinele meu a venit și s-a ascuns după picioarele mele, speriat. Eu am început să strig și am aruncat spre ei cu bota pe care am avut-o la mine. Au ieșit din grajd vreo patru, iar restul au rămas în interior. Știam că sunt acolo pentru că îi auzeam cum latră. M-am tot ferit, am tot strigat…Și acum am fost în acea zonă însă am ocolit grajdul, am trecut la o distanță de 200 de metri de el. Nu se iau măsuri, din păcate…”

Un alt localnic, atacat recent, a avut noroc cu securea pe care a avut-o asupra lui. Acesta a mers să-și vadă terenul aflat în zona Pajșișnei, spre localitatea Vișeu de Sus. Aici, omul a fost înconjurat de 15 câini. Din fericire a reușit să scape.

Un alt caz, este cel al unei fetițe, în vârstă de 12 ani, care a fost mușcată de câinele descries de Gheorghe S., și care, spun sătenii, ar fi liderul haitei. Despre acest caz v-am relatat ieri (n.r.-vezi link-ul de mai jos).

Primarul liberal tratează cu superficialitate problema

Oamenii spun că primarul din Bistra, Duciuc Vasile nu a făcut nimic în acest sens și nu i-a luat în serios, iar acest fapt s-a adeverit în cursul după-amiezii de ieri, când a fost contactat de redactorul ZiarMM.ro.

Primarul liberal a încercat să minimalizeze problema sătenilor spunând că nu sunt decât vreo patru câini, iar situația nu este chiar așa cum o prezintă localnicii. Pe această cale, îl atenționăm pe primarul Duciuc Vasile asupra faptului că animalele omorâte de această haită, dar și localnicii care au fost atacați sunt în fapt, situații care nu pot fi minimalizate, ci din contră trebuie rezolvate pentru ca cei care trăiesc în comunitatea pe care o păstorește să-și poată relua cursul firesc al vieții, fără temeri.

Superficialitatea primarului de a trata această problemă, care pune în pericol siguranța cetățenilor, ridică mari semne de întrebare cu privire la interesul său față de cei care trăiesc în Bistra. Ar fi bine ca acesta să-și reamintească faptul că 2020 este an electroral, iar localnicii îl vor taxa la alegeri.

Faptul că nu a avut timpul necesar să plece urechea la problema oamenilor și să înțeleagă că pierderile suferite îi afectează, pe aceștia, din punct de vedere financiar, chiar denotă o lipsă de interes față de comunitatea în care se vrea reales ca și primar. Să nu uităm vorba aceea: ”Primarul este gospodarul satului!”

De precizat ar mai fi faptul că Duciuc Vasile a promis redactorului ZiarMM.ro faptul că va face adrese către instituții pentru a cere sprijin și că va reveni telefonic pentru a prezenta măsurile dispuse. Deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat.

Revenim cu detalii.

Ana AVRAM

Localnicii din Bistra, terorizați de o haită de câini. Animalele le sfârtecă oile și le atacă vacile. Primarul Duciuc Vasile nu ia măsuri deoarece e scump…hingherul (GALERIE FOTO)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1