Locuitori din nord-vestul Bulgariei strang semnaturi pentru o declaratie de independenta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Locuitori din nord-vestul Bulgariei strang semnaturi pentru o declaratie privind separarea regiunilor Vidin, Vrata si Montana de restul tarii, ei sustinand ca doresc fie autonomie, fie alipirea la Romania, relateaza miercuri postul de televiziune bulgar NOVA, citat de novinite.com, informeaza AGERPRES.

Organizatorul protestului si al strangerii de semnaturi, Boris Kamenov, a declarat pentru canalul de televiziune NOVA ca unul dintre motivele acestei initiative este de a salva cele trei regiuni de coruptia din Bulgaria.

„Noi nu ar trebui sa fim parte a acestei coruptii. Nord-vestul este cunoscut ca avand luptatori”, a spus Kamenov.

El a amintit ca in trecut populatia din regiunea sa natala s-a rasculat impotriva Imperiului Otoman si a initiat revolta din septembrie 1923. Boris Kamenov a subliniat ca oamenii din nord-vestul Bulgariei au luptat intotdeauna pentru ‘democratie reala’.

Intrebat de ce nord-vestul Bulgariei doreste sa devina parte a Romaniei, Kamenov a mentionat fara ezitare eficienta mai mare a sistemului judiciar romanesc si a luptei contra coruptiei. ”Sistemul lor judiciar este mai democratic si mai reformat”, a afirmat el.

Un alt ‘separatist’ a spus ca sustine initiativa intrucat in nord-vestul Bulgariei nu exista locuri de munca disponibile. „Muncim in Kozlodui, Plovdiv si in alte orase si nu exista nimic aici”, a declarat el pentru postul de televiziune citat.

Initiatorul miscarii pentru independenta a adaugat ca numai dupa ce zona din nord-vestul Bulgariei ar obtine independenta ar urma sa fie prezentata Romaniei o propunere de anexare.

In legatura cu o eventuala similitudine intre regiunile bulgare Montana, Vidin si Vrata, pe de o parte, si regiunea catalana din Spania, Boris Kamenov a replicat ca nord-vestul Bulgariei are nevoie de „un barbat ca Puigdemont”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2