Locuitorii „asezarilor informale” de pe Craica, Pirita si zona Gara primesc lemne pentru incalzire. Afla in ce conditii

Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta ordinara din 19 decembrie 2019, consilierii locali au aprobat (18 voturi „pentru” si un vot „impotriva) Regulamentul de acordare a materialului lemnos pentru incalzire, in perioada ianuarie – martie 2020, familiilor din asezarile informale ale Municipiului Baia Mare.

„Se acorda, pe perioada ianuarie – martie 2020, cantitatea de maxim 1,20 mc de material lemnos pentru incalzire, pe fiecare unitate locativa, situata in asezarile informale ale Municipiului Baia Mare, in limita bugetului aprobat, care se afla in evidenta Directiei de Asistenta Sociala la data de 01 noiembrie 2019 si care nu a beneficiat de masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, conform altor acte normative”, se precizeaza in art. 2 al proiectului de hotarare adoptat.

Totodata, a fost aprobata alocarea sumei de 59.405 lei, in vederea achizitionarii materialului lemnos pentru familiile din aceste asezari.

In anexa proiectului sunt stabilite si cateva detalii in privinta acordarii materialului lemnos, dupa cum urmeaza:

Art. 2 Obiectivul Regulamentului

2. 1. Instituirea unor masuri de prevenire si combatere a marginalizarii sociale precum si evitarea degradarii nivelului de trai si pastrarea demnitatii cetatenilor, prin acordarea de material lemnos in perioada ianuarie – martie 2020, pentru unitatile de locuire din asezarile informale ale municipiului Baia Mare, respectiv Pirita, Gara si Craica, in cantitate de maxim 1,20 mc material lemnos/ unitate de locuire/perioada 01.01 – 31.03.2020, respectiv 0,40 mc/luna.

Art. 3 Identificarea persoanelor

3.1. Vor beneficia de cantitatea de material lemnos de foc pentru consumul propriu, persoanele sau familiile care locuiesc in cele trei asezari informale situate la periferia municipiului Baia Mare si care se aflau in evidenta Directiei de Asistenta Sociala la data de 01 noiembrie 2019.

3.2. Nu vor beneficia de prevederile prezentului Regulament, persoanele si familiile care au beneficiat de masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, conform altor acte normative.

Art. 4 Modalitatea de acordare

4.1. Materialul lemnos se va acorda la cerere conform anexei 1 la prezentul, care se va depune la sediul Directiei de Asistenta Sociala, incepand cu 01.01. 2020 pana la data de 31.03.2020.

4.2. Pentru cererile depuse in luna ianuarie 2020 se va acorda o singura data intreaga cantitate de 1,20 mc material lemnos. Pentru cererile depuse in lunile februarie 2020 sau martie 2020, se va acorda o cantitate de material lemnos direct proportionala cu perioada ramasa.

4.3. Directia de Asistenta Sociala va transmite, in functie de numarul de cereri primite, Ocolului Silvic al Municipiului Baia Mare, situatia privind cantitatea necesara de material lemnos in vederea pregatirii acestuia pentru furnizare.

4.4. Ocolul Silvic al Municipiului Baia Mare va grupa materialul lemnos in pachete de cate 0.1 mc urmand a se livra cate 12 pachete maxim pentru fiecare unitate locativa si va asigura incarcarea acestora in mijlocul de transport.

4.5. Materialul lemnos se va distribui, prin transportarea acestuia la fiecare unitate de locuire din
aceste zone.

4.6. Transportul de lemn va fi insotit de un angajat al Directiei de Asistenta Sociala care va identifica in zona beneficiarul ajutorului.

Art. 5 Modalitate de plata

5.1. Ocolul Silvic al Municipiului Baia Mare va emite factura lunara la tariful de 176,80 lei/mc inclusiv TVA, conform Hotararii de Consiliu Local a Municipiului Baia Mare nr. 558/2015, pana in data de 05 a lunii urmatoare in baza avizelor de insotire a materialului lemnos livrat in luna anterioara.

5.1 Plata va fi efectuata de catre Directia de Asistenta Sociala in termen de maxim 30 de zile de la emiterea facturii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Roman

    Dar fraierii care platesc taxe si impozite nu primesc niciun ajutor pt gaz ? Mai, ce bine de unii…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2