Locuri de parcare pentru gravide şi persoanele cu copii mici! Ce amenzi riscă agenţii economici

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Operatorii economici şi instituţiile publice sunt obligate să amenajeze locuri de parcare speciale pentru gravide şi persoane cu copii mici. Asta fiindcă din 23 octombrie a intrat în vigoare Legea 280/2023 privind accesul cu prioritate pentru femei gravide, precum şi pentru persoanele însoţite de copii cu vârsta până la cinci ani. În Maramureș deja sunt magazine unde avem afișate astfel de anunțuri, cu cine are prioritate la case.

În noua lege se prevede expres faptul că instituţiile publice şi magazinele au obligaţia să amenajeze locuri de parcare special destinate lor. Sunt vizate centrele comerciale, supermarketurile, magazinele şi instituţiile publice, care au mai mult de zece locuri de parcare, care sunt obligate să aloce o parte dintre acestea gravidelor şi persoanelor însoţite de copii mici.

Maramureșenii trebuie să știe că măsura trebuie implementată până pe 22 aprilie 2024, iar cei care nu respectă noile prevederi riscă amenzi până la 10.000 de lei.

„Atenţie, şoferi! Parcarea va fi interzisă în aceste locuri. De asemenea, în zona magazinelor şi a instituţiilor publice, folosirea locurilor de parcare pentru gravide sau persoane cu copii mici de către alte categorii de şoferi va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei. Amenzile vor fi acordate de poliţia rutieră sau de poliţia locală, la sesizarea oricărui cetăţean care constată încălcarea legii”, anunță autoritățile.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole