Loic Thetio, presedintele “Association Solidarite PloemeuRoumaniE”, s-a reintors cu ajutoare in Baia Sprie

Reclame home 1
Reclame home 1

Un vechi prieten al baiesprienilor a revenit cu ajutoare pentru Spitalul din Baia Sprie si Srviciul Public al Primariei.

Loic Thetio, presedintele asociatiei franceze “Association Solidarite PloemeuRoumaniE”, ca de fiecare data, aduce ajutoare pentru comunitatea locala. De 26 de ani are activitate caritabila in Maramures, venind pana acum de 66 de ori. Meritul francezului, a fost rasplatit cu multumiri, diplome si vorbe bune. S-a alaturat ex-primarului Vasile Dorin Pasca, pentru a incerca sa redeschida spitalul inchis de guvernanti. Bretanul, mai roman de cat multi dintre noi, a venit cu diferite ajutoare, iar Dorin Pasca cu idei si multi investitori privati din judetul Maramures. Calea este lunga pana la final, insa primi pasi s-au realizat, minima interventie fiind asigurata, pentru tot omul la nevoie.

Lucrurile s-ar simplifica daca cetatenii nostri, care au nevoie de serviciile medicale, ar proceda ca francezul Loic Thetio. Oamenii vor sa se redeschida spital dar din pacate nu ar contribui in acest sens. Probabil, unii nu au incredere in acest proiect, iar alti nu vor sa ajute din diverse motive care tin de rautate, invidie sau nepasare. Important este ca sunt oameni ca Loic Thetio care continua sa creada si sa nadajduiasca. La Baia Sprie, s-a dezvoltat o prietenie durabila, sincera si rodnica, care in timp s-a dezvoltat mereu, si astfel se impune amprenta la dezvoltarea institutiei de sanatate, chiar daca intre timp multe s-au schimbat.

Loic Thetio a venit de multe ori la Baia Sprie. Nici o data insa cu mana goala. Vizita de acuma este la fel de prietenoasa ca si cu alte ocazii. In masina tip dubita au fost multe cutii pline cu vopsea, aparatura medicala si echipament pentru pompierii voluntari.

Primirea lui s-a facut la Primariei, unde, intr-o ambianta placuta au fost purtate discutii amicale reciproce, dar diplomatic a fost atinsa si tema spitalului, la dezvoltarea caruia a contribuit mult si oaspetele francez, ca si cum ar fi direct interesat.

Loic Thetio s-a reintors in Franta cu gandul ca intr-o zi, cat mai apropiata, se va reintoarce la prietenii din Baia Sprie.

Vasile GHERMAN

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole