Londra ameninta ca va ignora hotararile CEDO

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Marea Britanie se va retrage din Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) daca instanta din Strasbourg nu va accepta ca Parlamentul de la Westminster sa aiba ultimul cuvant in legatura cu hotararile sale, au afirmat vineri conservatorii premierului David Cameron, relateaza agentia Reuters citata de Agerpres.

Cameron a declarat ca hotarari ale CEDO au impiedicat Londra sa expulzeze militanti suspecti, au insistat asupra respectarii drepturilor omului pe campurile de lupta din Afganistan si au confirmat drepturile unor detinuti de a vota. ”N-avem nevoie de instructiuni pe aceasta tema din partea judecatorilor de la Strasbourg”, declara Cameron in fata unor militanti conservatori pe 1 octombrie la Birmingham.

In baza unei propuneri, daca conservatorii vor fi realesi la alegerile din mai 2015, Londra va adopta un document (Bill of Rights) care va stabili aplicarea legislatiei privind drepturile omului in Marea Britanie.

Schimbarile avute in vedere ar insemna ca hotararile CEDO nu vor mai avea caracter obligatoriu pentru Curtea Suprema si ca Parlamentul de la Westminster va avea dreptul de a opune un veto la hotararile CEDO.

”The Human Rights Act”, legea interna care consfinteste principiile internationale ale Conventiei Europene privind Drepturile Omului in Marea Britanie, va fi anulata.

”Nu putem continua in aceasta situatie, in care schimbarile in legislatia noastra se fac intr-o instanta internationala fara nici o supervizare democratica in Regatul Unit”, a declarat pentru The Times ministrul britanic al justitiei, Chris Grayling. ”Schimbarile prevad ca Parlamentul Regatului Unit va avea ultimul cuvant”, a adaugat Grayling.

Potrivit The Times, textul original al Conventiei Europene privind Drepturile Omului din 1950 va fi introdus in legislatia britanica de baza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2