Londra va trimite 750 de militari pentru a ajuta la combaterea epidemiei de Ebola

Reclame home 1
Reclame home 1

Marea Britanie va trimite 750 de militari, o nava maritima medicala si trei elicoptere in Sierra Leone pentru a ajuta la combaterea Ebola, a anuntat miercuri Ministerul britanic al Apararii, la incheierea unei reuniuni guvernamentale de criza pe tema epidemiei, relateaza AFP citata de Agerpres.

Militarii vor fi desfasurati incepand de saptamana viitoare si vor ajuta la construirea de centre de tratament, a precizat ministerul.

Nava va fi echipata cu unitati de ingrijire intensiva, in timp ce elicopterele vor servi la transportul personalului medical in locuri unde va fi nevoie de serviciile sale, a adaugat sursa.

Marti, Regatul Unit vorbea despre de 100 de militari ce vor fi trimisi saptamana viitoare in Sierra Leone, tara careia Londra s-a angajat sa-i acorde in total 700 de paturi si 160 de milioane de lire sterline.

Aproape 40 de militari sunt deja la fata locului.

Sierra Leone, fosta colonie britanica, este una dintre cele trei tari din Africa de Vest care sunt cele mai afectate de pandemia de Ebola, impreuna cu Liberia si Guineea.

Febra hemoragica a provocat in total 3.439 de morti in Africa de Vest, din 7.478 de cazuri inregistrate, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole