Lonely Planet si National Geographic critica desfiintarea Centrului Info Turism Maramures

home camp2
home camp2
home camp2

Mai multe personalitati importante din lumea presei si a turismului critica decizia Consiliului Judetean Maramures de a desfiinta Centrul Info Turism.

Andrew Eames (scriitor si jurnalist de calatorie, castigator al premiului pentru cel mai bun articol de calatorie oferit in 2010 de catre British Guild of Travel Writers pentru un material despre Maramures publicat in Revista Lonely Planet), Pancras Dijk (senior editor al revistei National Geographic Olanda/Belgia, care a primit in 2009 pentru un material despre Maramures, premiul pentru cel mai bun articol al anului), Richard Waters (scriitor de calatorie, colaborator al ghidului Lonely Planet), Razvan Marc (directorul Biroului de Turism al Romaniei la Londra) sau Andrei Blumer (presedintele Asociatiei de Ecoturism din Romania)  sunt numai o parte din oamenii care condamna decizia de desfiintare a centrului, scrie Adevarul.

“Biroul de turism din Baia Mare s-a dovedit a-mi fi de mare ajutor atunci cand am scris articole despre Maramures pentru presa internationala si cea britanica (revista Lonely Planet si ziarul Daily Telegraph). Biroul a avut genul de contacte si de cunostinte care sunt de nepretuit pentru un jurnalist aflat in vizita de documentare.  Fara acestea, si fara Rada Pavel in mod special, nu as fi stiut de unde sa incep si pana la urma, poate ca nu as mai fi scris despre regiune deloc”, a remarcat Andrew Eames.

“Socotind dupa ultimele informatii referitoare la inchiderea Maramures InfoTurism, se pare ca in Consiliul Judetean nu se realizeaza enorma importanta a unui asemenea birou. In calitate de jurnalist care a contat de repetate ori pe sprijinul acestui birou pentru a raspandi povestea Maramuresului in diferite articole National Geographic, imi vine greu sa cred ca cei care se afla in fruntea Consiliului Judetean isi imagineaza ca le-ar fi mai bine daca acest birou nu ar exista.  Inchiderea unui birou de turism care functioneaza bine ar fi un act regretabil, o directie gresita in actiunea de promovare a Maramuresului ca o destinatie culturala, unica, durabila”, a adaugat Pancras Dijk.

Richard Waters a explicat, la randul lui ca “ Biroul Maramures InfoTurism a fost o resursa cruciala pentru mine in procesul de actualizare a ultimei editii Lonely Planet Romania. M-ati sprijinit prin cunostintele voastre despre cultura si evenimentele locale, mi-ati oferit informatii de ultima ora, precum si abundenta de contacte cu localnicii – fie ei ghizi, organizatori de tururi, unitati de cazare sau de luare a mesei. Sectiunea mea din editia actuala a ghidului nu ar fi nici pe jumatate la fel de buna fara sprijinul vostru”.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

8 Comments

 1. Vasile

  Lasati bai comentariile! Veniti voi din lumea voastra sa ne dati noua lectii despre turism! Si, pana la urma, de la ce partid sunteti ma, de va permiteti sa criticati? O sa-l reorganizam si o sa punem oamenii nostri, evident mai competenti. Vrem ca Maramuresul sa fie cunoscut inclusiv in Africa ma, ati inteles?! In Africa!! Asa ca, vedeti-va voi de planeta voastra singura, ca noi o avem pe a noastra…

  Reply
 2. ioan

  Ce animal planet si georgrafic. Nu mai e nimic de spus dupa ce subectul a fost despicat de fir a par de echipa de formastore de opinie cu Florescu, Rusu si inegalabilul Doooooooboooooccccaaaan. Bine ca-i Vischi in concediu si a scapat de greturi iar Tavi B , mereul al dv, nu-si scuipa in ciorba. Tace in schimb IR Rosiianu, cel care acu doi ani scria ca mama primarului facea orgasme la instalarea lui.

  Reply
  1. vedetot

   F… si r… sunt ca tusea si junghiu’ .Amandoi si-au facut case din santaj si escrocherii.Daca astia sunt formatori de opinie, ii vai de noi.

   Reply
 3. cristi

  Cat de penibila e Tl+ Mai ales cand fac pe independentii si neafiliatii politici. Dar tot targul stie ca e tv-ul lui Dolha si ca fiisu e acolo cu praporele. Iar Dobocan isi poate da mana cu a… de la emm, slugi ce mai. Da totusi dom Romeo, ce cauta pe ecran acel Adi Rusu? A repetat de nu stiu cate ori ca e sef birou parlamentar la pestele ala mut de Pasca. Mare scofala, mai nou toti ziaristii is lipiti de un parlemantar. Carevasazica cat timp a fost finantat de primar, silentio, cum s-a sistat sursa de bani, hai la batate, pe ei si pe mama lor. Aceiasi situatie cu dom Dobocan care are vechi state de mercenar.

  Reply
  1. cetatean

   Corect,numai ca ”sexi morosanca” presei mm a trecut de la ”pestele mut” la alt mut, chimbalau’ de Simon.

   Reply
   1. ioan

    ce insinuati numindul pe Dl Adi Tara Mea ca fiind sexi morosanca. Ca ar fi pidosnic sau biorientat. Aveti si probe ? Domnilor nu puteti jigni presa…chiar asa!!!! Despre Simon da . ala e mort din fasa si ca patron si ca politician. Alo domnu…mai e Angredu sau se numeste depozitul de fier vechi?

    Reply
    1. cetatean

     Expresia nu se refera la sexul(cert sau incert) al celui in cauza, ci la atitudine.Precum ii ”sexi morosanca”printre moroseni asa-i si cel in cauza printre ziaristi(se da ceea ce nu-i).

     Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *