Lotul olimpic al Romaniei a castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Informatica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

laptopLotul olimpic al Romaniei a castigat patru medalii, una de aur, doua de argint si o medalie de bronz, la a XXVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica.

Potrivit unui comunicat de presa remis sambata AGERPRES de Ministerul Educatiei, in urma acestui rezultat, Romania a ocupat locul 10 pe natiuni (din 84 prezente) si isi pastreaza pozitia a sasea in clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint si 25 de bronz).

“Multiplu laureat la concursurile nationale si internationale, Rares Darius Buhai, elev in clasa a XII-a la Colegiul National “Liviu Rebreanu” din Bistrita, a cucerit a patra medalie de aur la aceasta competitie. Medaliile de argint au fost obtinute de Alexandru Velea (clasa a XII-a/ Liceul de Informatica “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), laureat cu argint si la editia precedenta, si de Marius Valentin Harsan (clasa a XII-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti). Medalia de bronz a intrat in posesia lui Andrei Popa, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogalniceanu” din Vaslui”, se mai arata in comunicat.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Informatica s-a desfasurat la Almaty (Kazahstan), in perioada 26 iulie — 1 august si a reunit 324 de competitori din 84 de tari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1