septembrie 27, 2021

Lovitura data de Vodafone

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul britanic Vodafone a ajuns vineri la un acord pentru preluarea unui pachet majoritar de actiuni la furnizorul grec de Internet in banda larga si telefonie fixa Hellas Online in schimbul sumei 72,7 de milioane de euro, in ideea de a putea concura mai bine cu liderul OTE pe o piata extrem de competitiva

Vodafone Greece, care in anul 2009 a achizitionat un prim pachet de 18,5% din actiunile Hellas Online, a preluat vineri un nou pachet de 73% de la grupul Intracom pentru 72,7 milioane euro in numerar. In urma acestei tranzactii, care ar urma sa se finalizeze in ultimul trimestru al acestui an, Vodafone Greece va detine 91,2% din actiunile Hellas Online si va fi obligat sa faca o oferta de preluare si pentru restul actiunilor, transmite Agerpres.

Potrivit Vodafone, Hellas Online avea la finele anului trecut 519.000 de utilizatori, ceea ce inseamna o cota de aproximativ 11% pe piata broadband, si a inregistrat venituri de 227,4 milioane de euro si un profit operational de 68,4 milioane de euro.

In incercarea de a ataca pozitia de lider a OTE pe piata de telecomunicatii din Grecia, Vodafone a incercat fara succes in 2012 sa fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobila. De asemenea, luna trecuta Vodafone si partenerul sau grec Wind au facut o oferta comuna pentru preluarea Forthnet, cel mai mare operator grec de televiziune pe baza de abonament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2