Lovitura pe care Youtube o da artistilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Site-ul YouTube va bloca videoclipurile unor artisti ca Adele si Artic Monkeys, dupa ce cateva case de discuri independente au refuzat sa accepte conditiile tarifare ale serviciului sau de difuzare online (streaming) pe abonament, a anuntat un oficial al site-ului, preluat de AFP citata de Agerpres.

Platforma va incepe sa blocheze videoclipurile ‘in zilele urmatoare’, a declarat Robert Kyncl, director pentru operatiuni comerciale al filialei Google, citat miercuri de Financial Times. El a precizat ca firmele care au semnat noile conditii tarifare reprezinta 95% din industria muzicala. Insa, potrivit cotidianului economic, unele din cele mai importante case de inregistrari, ca XL Recordings si The XX and Domino, ar refuza sa semneze.

La sfarsitul lunii mai, cateva case de inregistrari independente au acuzat YouTube ca le ameninta cu retragerea cataloagelor lor daca refuza conditiile tarifare considerate de ele ‘extrem de nefavorabile’ si ‘nenegociabile’.

Sindicatul francez al producatorilor independenti a declarat ca, daca YouTube nu isi revizuieste pozitia, ‘organizatiile profesioniste care reprezinta interesele din acest sector vor fi obligate sa sesizeze Comisia Europeana’.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2