LOVITURĂ PENTRU DNA – Dosarul fostului ministru Sorina Pintea, retrimis procurorilor pentru corectarea rechizitoriului

Victorie importantă pentru fostul ministru al Sănătății, ec. Sorina Pintea, în dosarul în care este acuzată că ar fi primit niște sume de bani ca procent dintr-un contract de achiziții publice pe vremea cand era manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Curtea de Apel Cluj a admis în 14 iulie contestaţia formulată de Sorina Pintea împotriva încheierii penale nr. 42/CP/12.04.2021 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 9657/3/2020/a1. Instanța a desfiinţat în parte încheierea penală contestată, „numai cu privire la critica inculpatei vizând afectarea vieţii private şi de familie şi rejudecând cauza în aceste limite admite cererea formulată de inculpata PS, cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal nr. 105/P/2020 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, prin care se invocă încălcarea dreptului la viaţă privată şi de familie”.

„În aplicarea art. 7 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene privind respectarea vieţii private şi de familie, art. 26 alin. 1 din Constituţie, art. 11 alin. 2 Cod Procedură Penală cu privire la respectarea demnităţii umane şi a vieţii private, art. 168 alin. 14 Cod Procedură Penală, Înlătură din materialul probator al cauzei, respectiv din conţinutul mijloacelor de probă administrate în cauză, toate datele, informaţiile, fotografiile, imaginile, conversaţiile despre fapte şi împrejurări din viaţa personală şi profesională a inculpatei PS şi care nu au legătură cu acuzaţia care face obiectul dosarului penal. Dispune trimiterea dosarului penal nr. 105/P/2020 la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, pentru înlăturarea neregularităţilor constatate. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de Procedură Penală, cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod de Procedură Penală, suma de 400 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpată va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 14.07.2022”, se arată în decizia instanței.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu