Lovitura pentru PNL Maramures. Presedintele Ovidiu Nemes, suspendat. Cine pleaca si cine ramane in partid

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

ovidiu nemes presedinte pnl maramuresLiberalii maramureseni isi vor pierde presedintele. Cel putin asta putem deduce din decizia luata sambata, 23 mai, la nivel national, care membrii de partid trimisi in judecata sunt suspendati din functiile de conducere. Ovidiu Nemes, liderul PNL Maramures, a fost trimis in judecata in doua dosare vizand infractiuni de coruptie. Astfel, pana la judecarea cauzelor, el este suspendat de drept din functia detinuta la nivel judetean.

Ultimele modificari ale statutului i-ar putea afecta si pe alti liberali maramureseni, insa in privinta acestora parerile sunt impartite. Conform statutului, cei care vor fi condamnati in prima instanta vor fi suspendati din calitatea de membru de partid, iar cei condamnati definitiv vor fi exclusi din partid.

Dintre numele mai sonore care ar putea fi afectate sunt Cristian Anghel, consilierul judetean Gheorghe Marian si Gheorghe Stan, primarul din Sapanta, toti cu condamnari definitive. Acestia din urma sustin ca prevederile statutului nu retroactiveaza, iar modificarile nu li se aplica.

„Nu ma priveste. Statutul nu se aplica retroactiv. Asta se intampla cu orice lege. De altfel, in 14 octombrie, anul trecut, pentru mine a expriat si interdictia de a candida”, a declarat Cristian Anghel. Fostul primar baimarean a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare.

Conform altor liberali, modificarile statutului au o arie mai larga de aplicare, ele dorind sa duca la o epurare politica in PNL. Pana la luarea unei decizii in privinta aplicarii noilor sanctiuni, cei in cauza raman membri PNL.

Modificarea statutului liberal a fost adoptata in cadrul Consiliului National al PNL, in cursul zilei de sambata.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole