Lucian Bute a ramas traumatizat dupa meciul cu Froch, crede antrenorul sau

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Antrenorul lui Lucian Bute, Stephane Larouche, considera ca boxerul roman nu a reusit sa-si revina nici acum dupa pierderea titlului de campion mondial la categoria supermijlocie, in fata britanicului Carl Froch, in luna mai 2012, iar acest lucru s-a vazut si in confruntarea pierduta la puncte in fata canadianului Jean Pascal, sambata la Montreal, conform Agerpres.

„Impotriva lui Pascal, Lucian a reactionat oarecum ca in meciurile cu Carl Froch si Denis Grachev. Este a treia lupta consecutiva in care a fost ezitant. Un boxer care gandeste prea mult, nu este bun. E un boxer care nu este eficient”, a declarat Larouche pentru presa canadiana.

„A fost pe dinafara sambata. O gramada de boxeri l-ar fi invins pe Lucian Bute, asa cum s-a prezentat. Este ca si cum ar avea un traumatism care apare atunci cand intra in competitie. Asta il impiedica sa lanseze lovituri, il ingheata. De ce? Chiar nu stiu”, a explicat antrenorul lui Bute intr-un interviu acordat pentru La Presse.

„Este ca si cand nu ar fi fost capabil sa loveasca inainte de a fi lovit. Asta ma face sa ma gandesc la un politist care a avut un accident si a ucis pe cineva in timpul serviciului. Data viitoare cand se va repeta, el nu va mai fi ca inainte”, a mai spus Larouche.

Desi „Lucian are impresia ca i-a dezamagit pe toti”, dupa esecul in fata lui Pascal, antrenorul sau considera ca pugilistul roman nu a fost totusi „o umbra” a campionului de altadata.

„Jean Pascal a boxat bine. Ne asteptam la acest lucru. Nu a fost nici mai bun, nici mai rau ca altadata. Insa istoria acestui meci este simpla: Lucian Bute s-a batut singur. In momentul in care un boxer nu aplica lovituri, nu poate castiga lupta”, conchide Stephane Larouche.

Acesta a refuzat sa se pronunte, insa, in legatura cu viitorul carierei lui Bute, considerand ca romanul „are nevoie de o pauza mai lunga”. „Trebuie sa reflecteze si sa inteleaga de ce s-a intampla asa”, a mai spus antrenorul canadian.

Invingatorul lui Bute, Jean Pascal, a precizat la randul sau ca „Lucian nu trebuie sa fie jenat de aceasta infrangere. „Nu a pierdut in fata unui nobody. S-a descurcat bine dupa capacitatile sale”, a declarat Pascal in cursul unei intalniri cu presa din tara sa.

Pugilistul de origine haitiana nu si-a ascuns satisfactia dupa acest succes, recunoscand ca astepta de mult timp o confruntare cu Lucian Bute. „Este o mare satisfactie. Sunt sapte ani de cand am cerut, de cand asteptam acest meci”, a recunoscut Jean Pascal.

Impresarul acestuia, Yvone Michel, nu exclude o eventuala revansa intre Bute si Pascal, cu conditia ca romanul „sa-si refaca increderea” si sa obtina mai intai „cateva victorii”. „Trebuie sa existe o cerere populara pentru a se realiza (revansa). Si, prin cerere populara vreau sa spun bani”, a precizat Michel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2