Lucian Morar mai sta o tura. Maramuresul va avea doi vicepresedinti in PMP: Covaciu si Todoran

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doi sau trei vicepresedinti ai Partidului Miscarea Populara la nivel national, din partea Maramuresului? Asta e intrebarea care a iscat in ultimele zile numeroase discutii. S-au facut scenarii, s-au purtat negocieri, fiecare incercand sa isi impuna pozitia. Pana la urma, a ramas cum s-a stabilit. PMP Maramures va avea doi vicepresedinti la centru: senatorul Severica Covaciu si deputatul Adrian Todoran. Lista este inchisa. Cel putin pentru moment. Desi numele lui Lucian Morar a fost si el vehiculat, unii afirmand ca este decis a-si face loc cu orice pret pe lista viitoarei conduceri a partidului.

Echipa viitorului presedinte al PMP, Eugen Tomac, pare a fi batuta in cuie. Tomac ne lasa sa intelegem ca odata ce i-a chemat pe cei doi parlamentari alaturi, inlocuirea lor in ultimul moment este putin probabila.

„Nu exista niciun fel de discutie, toate chestiunile care tin de congres si de participarea colegilor din Maramures fiind clarificate. Lucrurile au fost asezate in matca lor fireasca in interiorul partidului, fara niciun fel de dificultati.

Reprezentantii Partidului Miscarea Populara Maramures, la nivel de conducere politica, Parlament, Consiliu Judetean sau municipii, sunt oameni valorosi, pe care ii pretuiesc. Lucrurile se transeaza in interiorul partidului, iar angajamentele fata de colegi eu le respect”, a declarat Eugen Tomac.

Severica Covaciu confirma faptul ca a fost chemata de Eugen Tomac pentru a ocupa viitoarea functie din partid. Foarte probabil, Tomac are in vedere a-i tine aproape pe cei doi parlamentari de Maramures pe care PMP ii are, pentru a preintampina dezertari precum cea a senatorului Iustin Talpos, transferat peste noapte la PSD.

„Primele discutii legate de candidatura mea pentru functia de vicepresedinte le-am avut cu Eugen Tomac. Pana la urma, e normal ca un candidat la presedintia partidului sa isi formeze echipa. I-am spus ca nu tin la aceasta functie si ca ea nu reprezinta pentru mine o cotrabalansare a faptului ca raman membru PMP. Eu nu plec din partid, desi solicitari am avut. Ca detin sau nu functia de vicepresedinte, raman in Partidul Miscarea Populara”, a spus Covaciu.

Lucian Morar pare resemnat cu faptul ca nu va putea ocupa o functie de vicepresedinte. Cel putin n inca. Pentru ca, printre randuri, acesta lasa de inteles faptul ca nu renunta la idee.

„Din Maramures, candideaza cei doi parlamentari si au toata sustinerea organizatiei judetene. Eu nu candidez. Colegii au intrebat daca mi-am depus candidatura si eu am spus ca nu. Nu am fost hotarat. Pe viitor, nu exclud posibilitatea de a candida. Dar sambata, nu. Eugen Tomac e singurul candidat la functia de presedinte si il sustinem. Este cel mai potrivit. Au fost si discutii (pe tema functiei de vicepresedinte pentru Lucian Morar, n. red.), ca va cere la o viitoare sedinta a CEN (Comitetul Executiv National) sa fiu si eu cooptat in conducerea partidului. Dar au fost discutii cu colegii din organizatia judeteana”, a spus Lucian Morar.

De asemenea, el dezminte si zvonurile conform carora ar fi batut palma cu PSD sau ar avea intentia sa plece din partid. „Nu voi merge niciodata la PSD. Si nici in alta parte”, a declarat Lucian Morar, presedintele PMP Maramures.

Alegerile interne ale PMP, la nivel national, vor avea loc sambata, 16 iunie, in cadrul unui Congres Extraordinar, desfasurat la Bucuresti. Singurul candidat la functia de presedinte este Eugen Tomac. Cel mai probabil, acesta il va inlocui in functie pe actualul presedinte, Traian Basescu. Delegatia din Maramures cuprinde peste 60 de oameni.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole