Lucian Romascanu: Am primit pana acum 2.170 de proiecte de la institutii ale statului pentru Centenar

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Lucian Romascanu, a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ca pana acum au fost depuse 2.170 de proiecte de la institutii ale statului pentru organizarea de evenimente pentru marcarea Centenarului Marii Uniri, informeaza AGERPRES.

“Centenarul este o sarbatoare a intregului nostru popor, a intregii tari, a tuturor celor care vor vrea, intr-un fel sau altul, sa il sarbatoreasca. Ministerul Culturii este, in primul rand, un intermediar in ceea ce priveste evenimentele pentru Centenar, pentru ca noi am primit pana acum 2.170 de proiecte de la institutii ale statului, de la ministere, de la unitati administrativ-teritoriale.

Deci Romania se pregateste intens pentru Centenar. Noi nu facem decat sa verificam aceste proiecte, sa le verificam bugetele, sa le verificam afinitatea cu Centenarul si sa le sustinem in cadrul Guvernului pentru a fi bugetate pentru anul viitor. Nu va fi acel buget gestionat de Ministerul Culturii, fiecare initiator de proiect isi va primi propriul buget. Nu vor trece banii prin Ministerul Culturii ca sa ajunga la CFR, de exemplu. Nu, Ministerul Transporturilor, in masura in care proiectele lui vor fi validate, va primi banii pentru 2018”, a declarat Lucian Romascanu.

Potrivit ministrului Culturii, bugetele vor fi la initiatori, care le vor gestiona, intrucat acest minister va fi doar un fel de sprijin al managerilor de proiecte, astfel incat acele proiecte validate sa se faca asa cum trebuie, la termenele stabilite.

“Din punct de vedere al organizarii, noi avem o misiune extrem de importanta si ne dorim sa avem cat mai multe proiecte private pe care sa le finantam. Am avut o sesiune in 2017, se cheama ‘Acces Centenar’, de finantare a unor proiecte cu derulare in 2017, au fost 84 de proiecte inscrise, am ales 20 dintre ele. Va continua acest program ‘Acces Centenar’ si in 2018, pentru finantarea zonei private, pentru ca de stat se ocupa Guvernul, pentru proiectele pe care noi le validam pentru privat se ocupa Ministerul Culturii”, a precizat Lucian Romascanu.

Acesta a mai afirmat ca Centenarul Marii Uniri va insemna “un an unic, un an astral pentru Romania” si ca primul eveniment de lansare a Centenarului va avea loc la Bucuresti, in acest an, in data de 26 noiembrie.

“Ne dorim sa dam un mesaj frumos si puternic legat de deschiderea Centenarului. (…) Noi nu facem breaking news prea des si atunci nici nu suntem preluati foarte des cu mesajele noastre. E important ca lumea sa stie ca existam si ca facem lucruri importante, cultura fiind, de fapt, liantul nostru ca popor, cultura este cea care ne uneste si este cea care are o misiune foarte importanta in a ne defini si a ne face — ceea ce imi doresc foarte tare, mai ales de la anul Centenarului — de a ne face sa fim, din nou, unii langa altii”, a mai aratat Lucian Romascanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2