Lucian Sova: Probabil pe 1 decembrie voi semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrului demisionar al Transporturilor, Lucian Sova, a declarat marti, in timpul vizitei sale pe autostrada Campia Turzii- Ogra-Targu Mures, ca, probabil, pe 1 decembrie va semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din Romania, astfel incat cetatenii tarii sa nu fie „ostaticii unor baroni ai transporturilor de pasageri pe curse interjudetene”, informeaza AGERPRES.

Lucian Sova a raspuns astfel solicitarii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) de inlaturare a sa din functie, care ar fi incercat sa reglementeze piata de transport de persoane pentru a favoriza „anumite grupuri de interese”.

„Intotdeauna, cei care au impartit monopoluri nu sunt fericiti cand cineva doreste sa aduca normalitatea in aceasta tara. COTAR sustine, practic, un monopol, isi sustin hegemonia pe care o au de mai bine de 15 ani pe niste trasee, isi sustin exclusivitatea pe aceste trasee, nelasand cetatenii Romaniei sa poata alege cu ce autobuz pot calatori dintr-o parte in alta. Asa cum Ion Radoi a aflat ca spatiile comerciale de la Metrou sunt istorie pentru Sindomed si vor fi viitor pentru Sindomed sau pentru oricine altcineva cand vor participa la o procedura competitiva si va oferi preturi corecte, nu mai putin de 100 de euro pe metru patrat pe an in vadul comercial de la Metrou, atunci Metroul isi va valorifica aceste avantaje, iar Ion Radoi va sti ca trebuie, in sfarsit, sa fie si competitiv, nu numai amenintator. Acelasi lucru i-l zic si lui Vasile Sefanescu si epoca sa s-a incheiat. In mandatul meu, probabil pe 1 decembrie voi semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din Romania sa poata servi acest popor, asa cum isi doresc cetatenii, sa poata alege intre mai multe oferte de transport, nu sa fie ostaticii unor baroni ai transporturilor de pasageri pe curse interjudetene”, a declarat Lucian Sova.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) l-au rugat, marti, pe presedintele statului, Klaus Iohannis, „sa nu prelungeasca situatia de la Ministerul Transporturilor, dupa ce am reusit sa vedem demisia lui Lucian Sova”.

„Transportatorii cer de cateva luni demisia acestui ministru zero al Transporturilor, care nu a facut nimic pentru transportatori, care a servit doar grupurile de interese sau pe cele personale si pentru care minutul costa prea mult pentru a merge pe santierele din tara sau pentru a sta de vorba cu noi. Acum, ca ministru demisionar, nu intelegem de ce face parada in fiecare zi. Are cumva de recuperat minute, ore, zile, sau chiar luni de zile in care nu a facut absolut nimic pentru Transporturi? I-a cerut cineva raportul de activitate si a realizat ca n-are ce raporta, iar cu parada pe care o face acum crede ca poate recupera?”, sustine Vasile Stefanescu, presedintele COTAR, intr-un comunicat remis marti AGERPRES.

In opinia transportatorilor rutieri, Lucian Sova „a mentinut pirateria si a incercat sa forteze emiterea unui ordin de ministru, pentru a favoriza anumite grupuri de interese”.

In data de 22 noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, si-a dat demisia din functie.

Lucian Sova, a verificat, marti, stadiul lucrarilor de pe autostrada Campia Turzii- Ogra-Targu Mures (loturile 1 si 2).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2