Lucrari ale artistului baimarean Dorel Topan vor fi expuse la Miami

Lucrari ale artistului baimarean Dorel Topan vor fi expuse in cadrul evenimentului Red Dot, in Saptamamana Artei de la Miami, Florida.  

Aflat la a treisprezecea editie, Red Dot este unul dintre cele mai longevive evenimente independente din cadrul Saptamanii Artei de la Miami. Show-uldedicat artei contemporane gazduieste in pavilioanele expozitionale o selectie de lucrari propuse exclusiv de galeriile de arta si atrage anual zeci de mii de vizitatori.

Tema de anul acesta este Iluminare. Vor participa 75 de galeriidin intreaga lume (Statele Unite ale Americii, Canada, Columbia, China, Japonia, Italia, Austria si Germania), care vor reprezenta 500 de artisti debutanti sau consacrati.

Dorel Topan este prezent la Miami prin intermediul unei galerii newyorkeze, alaturi de alti artisti din Canada, Mexic, Finlanda, Croatia etc. Lucrarile lor vor fi expuse in pavilionul R114 din centrul de evenimente Mana Mynwood– un spatiu polivalent cu o intindere de aproximativ 10.000 de metri patrati – partener strategic al Redwood Media Group(organizatorul Red Dot & Spectrum Miami).

Evenimentul la care va participa artistul face parte dintr-un proiect de promovare a acestuia la nivel global, care cuprinde – deocamdata – prezentarea creatiei lui Dorel Topan la Miami, Los Angeles, Las Vegas, New York in cadrul unor expozitii sau evenimente colective. De asemenea, contractul mai cuprinde organizarea unei expozitii personale la sfarsitul anului 2020 la sediul galeriei din Manhattan.

Saptamana Artei de la Miami este un eveniment efervescent, dedicat artei moderne si contemporane in cadrul caruia au loc anual, in luna decembrie, peste 20 de targuri internationale de arta care reunesc mai mult de 1200 de galerii de arta din intreaga lume si cateva mii de artisti. Mai mult, pentru a spori vizibilitatea si accesibilitatea, organizatorii deschid concomitent si un targ de arta virtual. Anul acesta perioada de desfasurare este 5 – 9 decembrie.

drd. Oana Enasel, 

Referent de specialitate, 

Compartiment Programe Educationale, Marketing si Promovarea Produselor Culturale din cadrul Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1