Lucrari in intarziere la mai multe investitii ale municipalitatii din Baia Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Situatia lucrarilor la proiectele publice care sunt in derulare la nivelul municipiului a fost pe agenda executivului Primariei Baia Mare.

Marti, 14 februarie 2017, consilierul local cu atributii de viceprimar, Cristian Niculescu Tagarlas, si directorul general Vasile Barbul s-au aflat pe santierele Centrului de Educatie Timpurie Curcubeu si fostului Club Phoenix, doua dintre obiectivele de investitii ale municipalitatii baimarene care se afla in curs de executie.

Centrul Curcubeu este un proiect finantat din fonduri norvegiene, care presupune realizarea a patru grupe (1 mica, 2 mijlocii si 1 mare) pentru copii defavorizati. Investitia trebuie finalizata in aprilie 2017, luna pana la care trebuie sa se execute restul de pana la 60% din lucrari, dar sa se gaseasca si resursele financiare necesare. Valoarea proiectului este de 1,3 milioane de lei, iar stadiul financiar, dupa cum rezulta din rapoartele financiare, este de numai 22%.

Un alt obiectiv angajat de administratia Baii Mari in cursul anului trecut il reprezinta reabilitarea si restaurarea cladirii Phoenix, obiectiv istoric construit intre 1894 – 1896 ca spatiu de biblioteca oraseneasca. Finantarea a fost acoperita partial in 2016 dintr-un credit, iar in acest an trebuie continuata cu bani de la bugetul local. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2017, dar stadiul de executie este de numai 25% si cel financiar de 10%. Valoarea totala a investitiei asumate de adminsitratia baimareana este de 4,5 milioane de lei.

“Dau importanta modului in care sunt utilizati banii publici, dar si calitatii lucrarilor, mai ales ca urmeaza sa configuram bugetul Baii Mari pe 2017 si e bine sa stim in ce punct ne aflam si care sunt prioritatile orasului”, a explicat viceprimarul desemnat Cristian Niculescu Tagarlas.

Reprezentantul executivului Primariei Baia Mare a verificat si baza de stationare a utilajelor de deszapezire, precizand ca nu se poate considera iarna incheiata. Firma care trebuie sa intervina pe arterele de circulatie in caz de polei sau ninsori are in Baia Mare sase utilaje de capacitate mare si sase de capacitate medie, plus un incarcator pentru sare.

baiamare.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. tudor

  Ca liberal astept sa propuna Tagarlas construirea primului Parc Industrial.Nu de alta dar judetul asta,macar ca program pilot,merita un prim parc industrial.Daca e in stare,desigur sau macar sa nu fie pe ideile patronatului liberal autohton care e clar ca nu-si doreste iesirea din saracie si nici cresterea salariului minim.

  Reply
  1. izabela

   Lasa ca face Zetea,dupa ce relanseaza turismul judetean cu babele vieneze si termina in cele din urma si Scoala de Echitatie a lui Flore Ciceu ( sper sa-i dea numele primului ctitor ),de pe cele 20 de ha de balarii,din Lapusel.

   Reply
  2. dorel

   Daca ramane orasul si in continuare mizerabil,ca pe vremea lui Rob,e clar cati pureci face si avocatu.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *