Lucrarile de constructii au crescut in volum cu 27%, in primele 8 luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele opt luni ale anului ca serie bruta, cu 27%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 20,6%, raportat la perioada similara din 2018, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

In august 2019, volumul lucrarilor de constructii a urcat, fata de luna precedenta, ca serie bruta, cu 0,6%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a ramas la acelasi nivel. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 32,7%, respectiv cu 35%.

In perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 27%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la constructiile noi (+33,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+18,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (+2,3%). Pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri ale volumului de lucrari de constructii astfel: cladirile nerezidentiale cu 39,5%, cladirile rezidentiale cu 35,2% si la lucrarile de constructii ingineresti cu 16,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut in perioada de referinta cu 20,6%, crestere reflectata in volumul lucrarilor de constructii noi cu 28,5%, lucrarilor de intretinere si reparatii curente cu 10,9% si al lucrarilor de reparatii capitale cu 2,8%. Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate evidentiaza cresterea volumului lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale cu 34,2%, cladirile rezidentiale cu 32,2% si la constructiile ingineresti cu 10,7%.

In august 2019, comparativ cu iulie 2019, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 0,6%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+13,8%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de constructii noi au scazut cu 7,1%, respectiv cu 2,3%. Pe obiecte de constructii, seria bruta indica o crestere a volumului constructiilor ingineresti cu 3% si a cladirilor nerezidentiale cu 0,1%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 4,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a ramas la acelasi nivel in perioada de referinta. Crestere s-a evidentiat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+7,6%). Volumul lucrarilor de reparatii capitale si al lucrarilor de constructii noi a scazut cu 8,9%, respectiv cu 2%. Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate indica o crestere a volumului lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale cu 2,5% si la lucrarile de constructii ingineresti cu 0,2%. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale a scazut cu 3,1%.

In august 2019, comparativ cu august 2018, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 32,7%. Pe elemente de structura au fost inregistrate cresteri ale volumului lucrarilor de constructii noi si lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+36,6% fiecare) si lucrarilor de reparatii capitale (+ 1,1%). Pe obiecte de constructii, seria bruta evidentiaza cresteri ale volumului lucrarilor de constructii astfel: cladiri nerezidentiale cu 50,4%, cladiri rezidentiale cu 31,0% si la constructii ingineresti cu 25,5%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 35%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de constructii noi (+40,6%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+36,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (+2,7%). Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate indica cresteri ale volumului lucrarilor de constructii astfel: cladirile nerezidentiale (+52,9%), cladirile rezidentiale (+33,5%) si la constructiile ingineresti (+25,8%).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole