Lucrarile de constructii noi au scazut cu 3,6% in primele 6 luni

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele sase luni din 2018, comparativ cu perioada similara din 2017, ca serie bruta, cu 0,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,1%, informeaza marti Institutul National de Statistica (INS), transmite AGERPRES.

Scaderea ca serie bruta a fost reflectata la lucrarile de constructii noi (-3,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (-1%). Crestere a fost consemnata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+13%).

Pe obiecte de constructii, cladirile rezidentiale au scazut cu 27%. Cresteri au fost la constructiile ingineresti (+13,3%) si la cladirile nerezidentiale (+7,1%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11% si la lucrarile de reparatii capitale cu 1,5%. Scadere a fost la lucrarile de constructii noi cu 0,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 14,9%, respectiv cu 8%. Scadere s-a inregistrat la cladirile rezidentiale cu 24,8%.

In iunie 2018, comparativ cu mai 2018, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 14,6%, crestere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 26,5%, lucrarile de reparatii capitale cu 11,9% si la lucrarile de constructii noi cu 11,3%. Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale cu 23,1%, constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 10,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total cu 0,8%, scadere reflectata la lucrarile de constructiile noi cu 2,6%. Crestere s-a inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,4%. Lucrarile de reparatii capitale au ramas la acelasi nivel.

Pe obiecte de constructii volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 3,7% si la cladirile nerezidentiale cu 3%. Crestere a fost la cladirile rezidentiale cu 2,5%.

De asemenea, datele INS arata ca in iunie 2018, comparativ cu iunie 2017, volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta, a crescut pe total cu 0,9%, crestere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 22,3%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale cu 12,2% si la lucrarile de constructii noi cu 2,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti a crescut cu 15,8% si la cladirile nerezidentiale cu 9,8%. Scadere a fost la cladirile rezidentiale cu 32,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 2,0% crestere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 25,9%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 10,9% si la lucrarile de constructii noi cu 0,3%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 16,5% si la cladirile nerezidentiale cu 11,5%. Scadere s-a inregistrat la cladirile rezidentiale cu 30,7%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1