Lucrarile de montare a parapetilor in Pasul Gutai vor fi executate in regim de urgenta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost aprobata reorganizarea acestuia, prin ordin al prefectului de Maramures, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Maramures.

Au fost discutate doua solicitari pentru acordarea de locuinte modulare pentru persoane din localitatile Baia Mare si Suciu de Sus. Ambele cereri au fost respinse, deoarece solicitarile reprezinta cazuri sociale.

In conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 809/2008, dar si a celorlalte acte normative cu privire la gestionarea situatiilor de urgenta, se precizeaza ca pot beneficia de acordarea, aprobarea si distribuirea de constructii usoare din elemente modulare  doar  persoanele sinistrate.

Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Vasile Moldovan, a declarat ca au fost transmise mai multe adrese, inclusiv de catre Serviciul Politiei Rutiere Maramures cu privire la montarea parapetilor de protectie pe DN 18, in Pasul Gutai, institutiilor abilitate (CNAIR, DRDP CLUJ, SC Aktor SA).

”Siguranta traficului rutier reprezinta o prioritate pentru autoritatile judetene. Am initiat demersurile necesare, mai ales avand in vedere ca suntem in sezonul de iarna, cand temperaturile scazute favorizeaza formarea poleiului pe partea carosabila, contribuie la aparitia fenomenului de inghet-dezghet si precipitatii sub forma de ninsoare, care pot conduce la producerea de accidente rutiere sau perturbarea traficului rutier pe drumul national.

Am considerat ca este important pentru siguranta conducatorilor auto si a pasagerilor ca traficul rutier pe DN 18, in Pasul Gutai, sa se desfasoare in conditi de siguranta. In acest sens, l-am sesizat pe ministrul transporturilor Felix Stroe despre verificarile efectuate in Pasul Gutai, adresele transmise institutiilor abilitate si societatii comerciale, respectiv hotarirea CJSU cu privire la necesitatea montarii parapetilor de protectie in Pasul Gutai”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Dupa sesizarea transmisa la Ministerul Transporturilor, s-a primit un document prin care suntem instiintati despre solicitarea transmisa antreprenorului de a executa, in regim de urgenta, lucrarile de montare a parapetilor de protectie in zonele cu serpentine si profil mixt pe DN 18, in Pasul Gutai, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dandanmm

    Parapetii sint importanti, dar semnalizarea luminiscenta de pe ei este si mai importanta. In situatii de ceata, doar acestia te ghideaza pe partea dreapta. Altfel, esti total in ceata…iar ceata pe Gutai este frecventa.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2