O parte din lucrarile la proiectul bisericilor de lemn din Maramures, prost executate. Cine spune asta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

biserica josaniMai multe biserici de lemn din Maramures ar urma sa fie puse in valoare printr-un proiect derulat de catre Consiliul Judetean Maramures. Este vorba despre proiectul privind circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord, care trebuia finalizat anul acesta, dar va fi prelungit pana pe 2016.

Ioan Marchis, directorul Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Maramures, a criticat lucrarile care s-au executat in cadrul acestui proiect. El spune ca proiectul CJ nu a prevazut bani pentru realizarea de paratrăznete la bisericile de lemn, inclusiv la cele UNESCO, ci lucrarile s-au axat pe crearea de puncte de informare turistica si amenajari de trasee de acces.

„Bani au fost alocati pentru amenajari turistice si mini-restaurari. Acest proiect in parte este prost executat. Pavajele sunt execrabile, pur si simplu niste murdarii. Pur si simplu aluneca pietrele si cand au vazut asta ca se intampla, la Rozavlea sau Ieud de exemplu, au bagat ciment mult, cum e la biserica de la Desesti. Le-au scos si au bagat piatra sparta”, a aratat Ioan Marchis.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2