„Ludi” pus la zid – Consilierul Dumitru Matei cere suspendarea dreptului de semnatura al viceprimarului Istvan Ludescher

Consilierul local Dumitru Matei a solicitat suspendarea dreptului de semnatura al viceprimarului Istvan Ludescher. Cererea a fost adresata de Matei in cadrul sedintei de Consiliu Local.

In opinia acestuia, viceprimarul Ludescher este principalul vinovat pentru emiterea autorizatiilor de construire eliberate pentru societatea Romaltyn Mining, avand cea mai inalta pozitie in cadrul Primariei Baia Mare dintre toti cei care au semnat autorizatiile respective.

In opinia acestuia, dreptul la semnatura al viceprimarului UDMR trebuie suspendat pana la aprobarea planurilor urbanistice zonale prin care sunt stopate activitatile poluatoare in zonele aferente societatilor Romplumb si Romaltyn Mining.

„Istvan Ludescher sa mearga la Cluj, la doamna sef de serviciu si sa stea acolo pana aproba PUZ-urile. Nu mai are ce semna acte in Primaria Baia Mare”, a afirmat Dumitru Matei.

Solicitarea lui Dumitru Matei nu este singulara. In cursul acestei saptamani, mai multi consilieri locali au cerut lamuriri secretarului Rodica Brad legate de modul in care se poate realiza, din punct de vedere legal, suspendarea unui functionar din cadrul executivului Primariei.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu