Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților mult după miezul nopții

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Noul Parlament s-a reunit luni, la amiază, în prima şedinţă din legislatura 2020-2024. Dacă ședința Senatului a decurs normal, președintele acestui for fiind ales fără incidente, întrunirea deputaților se situează la polul opus. Mai mulți parlamentari de la AUR au făcut scandal, iar ședința s-a întins până la 2:30 dimineața, precizează spotmedia.ro.

După ce le-au fost validate mandatele – 329 de deputat și 136 de senator (465 în total) -, parlamentarii trebuiau să-și aleagă președinții.

Operațiunea s-a încheiat cu succes la Senat, unde Anca Dragu (USR) a fost desemnbată cu 75 de voturi ”pentru”. Dragu este prima femeie care va deține funcția de șef al Senatului, a doua în stat.

În schimb, ședința s-a prelungit cu mult după miezul nopții la Camera Deputaților, după ce parlamentarii AUR au acuzat un blat între celelalte partide, iar decanul de vârstă al Camerei, Lucian Feodorov (AUR), a declarat ședința închisă, pentru că… era obosit. Deputații AUR au plecat cu scandal de la Parlament.

În fine, după mai bine de 14 ore (ședința începând la ora 12:00, luni, și terminându-se marți dimineața, la ora 02:30), deputații și-au ales noul președinte: Ludovic Orban, președintele PNL.

Prin urmare, alianța de centru dreapta a preluat oficial puterea în Parlament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *