Ludovic Orban a fost desemnat premier

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru functia de premier, informeaza AGERPRES.

“Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban si, in consecinta, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru pozitia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca are promisiuni de la toate partidele politice ca se vor implica in Parlament pentru a trece cu “mare celeritate” prin toate procedurile, in asa fel incat, in foarte scurt timp, posibil sambata, sa aiba loc votul de investire a Guvernului Orban.

“Un vot care se va da in conditii foarte speciale, dar am toata increderea ca Parlamentul are toate datele si toate posibilitatile pentru a trece cu bine prin aceasta procedura. Ma astept de la toate partidele, de la toti politicienii responsabili din Parlamentul Romaniei sa fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situatiei, de finalizare a acestei crize politice in asa fel incat sa putem sa ne concentram 100% pe combaterea infectiilor cu coronavirus”, a sustinut Iohannis.

El a motivat ca a decis ca aceste consultari cu partidele si formatiunile parlamentare sa aiba loc in sistem teleconferinta avand in vedere situatia speciala generata de aparitia coronavirusului in Romania.

Seful statului a apreciat ca discutiile cu toate partidele si grupurile parlamentare au fost “foarte bune”, “foarte constructive”.

“Toate abordarile politicienilor cu care am discutat au fost consistente, mature si constructive. Toata lumea a inteles ca suntem intr-o situatie foarte speciala, intr-o situatie de criza, in care nu este loc de rafuieli politice, ci este nevoie de solutii si asta foarte urgent”, a precizat Iohannis.

El a spus ca exista un Guvern in functiune, cel condus de Ludovic Orban, care a “lucrat foarte serios si foarte bine de la investire pana in prezent, indiferent daca a lucrat cu puteri depline sau interimar”.

“Acest Guvern a lucrat foarte bine de cand a inceput criza generata de coronavirus. Am luat impreuna masurile cela mai potrivite, la timpul potrivit si rezultatele se vad. Avem relativ putine cazuri de infectie cu coronavirus in Romania si ne dorim sa gestionam criza eficient si in continuare. Este imposibil de imaginat ca in timpul acestei lupte unde noi formam o echipa serioasa sa schimbam totul peste noapte fiindca atunci nimic nu ar mai functiona”, a sustinut presedintele Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1