Ludovic Orban: În democraţie, premierul e dat de partidul care câştigă; PSD să stea în afara puterii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în democraţie premierul este dat de partidul care câştigă, afirmând că PSD este singura formaţiune cu care liberalii au decis clar să nu negocieze după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

“Sigura decizie pe care am luat-o clar, limpede, şi pe care românii trebuie să o ştie, este că nu facem nicio înţelegere cu PSD. PSD trebuie să stea în afara puterii o lungă perioadă de timp de acum înainte”, a afirmat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, liberalii mizează la alegerile parlamentare pe un procent între 32 şi 36%. El a mai precizat că filialele PNL au stabilite anumite ţinte şi că nu vor fi toleraţi liderii care nu fac performanţă.

Orban a indicat că înclină spre cei apropiaţi de programul de guvernare al PNL pentru un parteneriat la guvernare şi a exclus orice înţelegere cu PSD.

“Îmi pare rău sincer că sunt unii care îşi consumă foarte multă energie în a se lupta cu noi, nu cu PSD. Până la urmă, o astfel de conduită nu face altceva decât să fragilizeze o posibilă cooperare ulterioară, pentru că nu poţi să-l ataci permanent pe unul şi după aceea să spui că vrei să te aliezi cu el”, a subliniat Orban.

Premierul a mai vorbit în interviul pentru AGERPRES şi despre creşterea capacităţii de testare pentru noul coronavirus, numirile politice din administraţia publică, pensiile speciale, bugetul pentru anul viitor, dar şi despre faptul că România a solicitat la nivel european alocarea unei cote de vaccinuri pentru Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *