Ludovic Orban, in Maramures: „PSD le ofera romanilor doar praful de pe toba”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prezent in Maramures, in fruntea unei delegatii a conducerii PNL, presedintele liberal Ludovic Orban a declarat, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Petrova, ca actuala guvernare distruge prin politicile sale bugetul de stat si nu le ofera romanilor decat praful de pe toba.

In contextul ultimelor decizii ale guvernului, presedintele PNL a vorbit si despre discriminarile create de guvern pentru pensionarii grupelor I si II de munca.

„Aici, in Maramures, sunt multi pensionari care au muncit in grupa unu I sau a II a de munca, sunt multi pensionari din minerit si pe ei ii afecteaza direct Hotararea Guvernului care majoreaza doar pensiile celor care s-au pensionat dupa 2011. Cei mai multi sunt pensionati inainte de aceasta data si ei vor fi discriminati. E o nedreptate strigatoare la cer. PNL va ataca in contencios administrativ aceasta hotarare si ii invit pe  toti pensionarii afectati sa vina la sediile PNL, unde le vom oferi consultanta juridica pentru a se indrepta si ei in instanta impotriva guvernului”, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, presedintele PNL s-a referit si la legea pensiilor si la legea salarizarii unitare, acte normative care, in opinia sa, trebuie supuse unei noi dezbateri serioase, in luna septembrie, avand in vedere efectele acestor legi.

„Legea salarizarii va distruge bugetul. Nicio institutie nu are prevazuti bani suficienti pana la sfarsitul anului. Nu vor avea bani de salarii si vor lua de la investitii, in conditiile in care nivelul alocat pentru investitii este la minimul ultimilor 10 ani. De asemenea, trebuie revizuita legea pensiilor pe baza principiului contributivitatii. Nu te poti pensiona  din politie la 40 de ani cu 10 000 de lei pensie, in vreme ce un medic care a muncit o viata intreaga se pensioneaza la 65 de ani cu maxim 2000 de lei”, a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a subliniat ca in comisiile de specialitate ale partidului se lucreaza la programe sectoriale si la solutii pentru problemele care au aparut in ultima perioada.

Prezent la conferinta, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, a anuntat ca executivul pregateste un Cod administrativ care va aduce o centralizare masiva.

„Vorbim de un sistem centralizat de organizare, de tip comunist. Prefectul ar urma sa aiba  puteri sporite, iar puterea va fi centralizata la Bucuresti. E un  proiect pentru colonizarea de catre  PSD a teritoriului tarii”, a subliniat secretarul general al PNL, care a precizat ca liberalii se vor opune ferm adoptarii acestor prevederi.

Tot legat de lupta PNL cu PSD, presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, a anuntat ca organizatia pe care o conduce exclude orice negociere cu PSD pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

„Vom avea un candidat pentru postul de  vicepresedinte  si ne dorim sa avem  o majoritate fara PSD. Avem discutii cu reprezentanti ai celorlalte partide in CJ si ne dorim sa obtinem aceasta functie, dar repet inca o data, excludem orice negociere cu PSD.  Avem consilieri judeteni foarte buni si cred ca fiecare dintre ei poate reprezenta PNL cu cinste in conducerea Consiliului Judetean”, a subliniat Ionel Bogdan .

Presedintele PNL, Ludovic Orban, insotit de secretarul general al partidului, Robert Sighiartau, secretarul general adjunct, Cristian Barbu, vicepresedintele Lucian Bode si de presedintele PNL Satu Mare,  Adrian Albu, au participat la Hramul Sf Ilie pe stil vechi de la Ruscova, iar ulterior au avut o  intalnire cu primarii, viceprimarii si consilierii judeteni ai PNL din Maramures in cadrul careia au discutat atat chestiuni de partid, cat si probleme de politica si administratie locala si centrala.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. dan

  Intilniri frumoase, de pozat si pus in rama… Jocurile se fac la Bucuresti. Daca ACUM PNL nu iese in forta sa schimbe fortat darurile facute de PSD la pensionarii nemeritorii, chiar daca la alegerile viitoare PSD pierde, nici un partid nu va vrea sa fie cistigator intr-o Sahara financiara. Si asta, pentru ca unui soricel numit dragnea, nu-i trage nimeni una dupa cap. SINT DE PARERE CA TREBUIE SACRIFICAT (PEDEPSIT) UN OM IN LOCUL UNEI NATIUNI.

  Reply
 2. Conştiinţa vie.

  ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

  Reply
  1. Cititor

   Amice,tu ar trebui sa te semnezi cu ”prostie vie” nu ”constiinta vie”! Mai pune mana pe carte si cauta semnificatia cuvantului ”democratie” caci esti orbit de ura,frustrare…!

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2