Ludovic Orban: Ne confruntam cu o amenintare la adresa democratiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca modificarea legilor justitiei, precum si actiunile intreprinse de partidul aflat la putere reprezinta “o amenintare” la adresa democratiei, informeaza AGERPRES.

“Chiar ne confruntam cu o amenintare la adresa democratiei. Cei care sunt astazi la putere (…) sunt niste grupuri care sunt profund deranjate de tot ce inseamna institutie independenta in Romania si sunt profund deranjate de orice om liber, sau de orice procuror, sau de orice cetatean care (…) nu-i asculta, care incearca sa-i faca sa raspunda pentru ceea ce au facut.

Exista un fir rosu de ocupare a tuturor institutiilor publice. Uitati-va la Curtea de Conturi, uitati-va la ASF, am avut o demonstratie clara de utilizare politica a Autoritatii de Supraveghere Financiara (…), la Televiziune nu s-au multumit ca au pus o data un om al lor, in momentul in care s-a facut o emisiune care nu le-a convenit sau institutia a pastrat o oarecare independenta, l-au schimbat si au pus interimar”, a spus Orban la o dezbatere pe legile justitiei, organizata marti de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22.

El a apreciat ca acest proiect de modificare este “o tentativa foarte ciudata”, pentru ca daca era un proiect guvernamental, in mod normal ar fi urmat o procedura, ar fi trebuit sa fie asumat public de ministrul justitiei.

“Acesta a procedat ca un smecher de la coltul strazii, care a anuntat public ca nu va inainta proiectul de lege daca nu are avizul CSM-ului, in schimb, dupa aia s-a dus in Comisia speciala, le-a plantat tripletei celebre Serban Nicolae, Nicolicea si Iordache, care sunt dispusi sa spuna orice pe tema justitiei”, a afirmat Orban.

Liderul liberal este de parere ca Guvernul are “amendamente pregatite si in sertar”, pentru ca obiectivul acestora, in opinia sa, este sa-i schimbe pe toti cei care conduc parchetele.

“Sunt in momentul de fata, chiar daca nu au aratat public, sunt in stare sa mearga inclusiv pana la schimbarea presedintelui ca sa poata sa schimbe sefii de parchete cu un presedinte interimar, care nu e nimeni altul decat presedintele Senatului, iar in ceea ce priveste legislatia, s-ar putea ca legislatia asa cum este ea facuta este un temei pentru actiuni mult mai ample si mai serioase. Razboiul care se duce de cel putin trei ani de zile cu niste arme inimaginabile impotriva a tot ceea ce inseamna institutie, inclusiv institutie in domeniul justitiei, risca sa afecteze extrem de grav evolutia societatii”, a sustinut Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1