Ludovic Orban si-a depus candidatura la sefia PNL

Liberalul Ludovic Orban si-a depus luni candidatura pentru presedintia PNL, cu proiectul de motiune “Partidul National Liberal – forta dreptei”, anuntand totodata ca beneficiaza de sustinerea a 27 de presedinti de filiale, informeaza AGERPRES.

“Stiti, cu contabilitatea asta a filialelor niciodata nu am fost foarte confortabil. Din cate stiu eu, exista la ora actuala 27 de semnaturi de presedinti de filiala, dar in spatele acestor semnaturi ale presedintilor de filiala precizez ca se afla exprimarea vointei organizatiilor judetene, fie prin consultarea biroului judetean, fie prin consultarea colegiului director judetean, fie prin consultarea alesilor locali ai PNL. Niciun presedinte care a semnat sustinerea motiunii mele nu a semnat pentru ca asa a vrut el, fara sa tina cont de vointa organizatiei pe care o conduce”, a precizat el.

In ce priveste motiunea, Ludovic Orban a subliniat ca aceasta reprezinta “scheletul viitorului program politic si al viitoarei strategii politice a PNL”, in conditiile in care textul va fi supus unei dezbateri ample in fiecare organizatie judeteana si va fi trimis fiecarui membru al partidului.

“Orice idee, orice propunere, orice contributie benefica va deveni parte din motiunea mea, dupa ce voi castiga functia de presedinte al PNL”, a punctat el.
Ludovic Orban a subliniat ca il sustine o echipa de oameni “seriosi, de caracter, puternici, care au reusit in competitiile electorale” si care fac cinste PNL.

“Sunt un om credincios, imi iubesc familia, imi iubesc tara, sunt un liberal convins, pana in maduva oaselor. Ma bat pentru promovarea ideilor de libertate si democratie, imediat de dupa Revolutie. Nu am dat inapoi in nicio batalie, niciodata, nu am fugit de pe campul de lupta. Sunt un om de echipa, un om care a fost, in toate campaniile electorale, alaturi de colegii mei din toata tara”, a precizat el.

Orban a adaugat ca isi doreste construirea “unui Partid National Liberal care sa aiba forta sa castige toate alegerile de acum incolo”. El a mentionat ca mizeaza pe “o baza umana de o calitate remarcabila”, dar si ca este convins ca PNL are capacitatea de a recastiga “increderea partii civilizate, educate, dinamice” din electoratul roman.

“Ca si partid politic, ne luptam pentru drepturile si libertatile individuale. Sustinem investitiile. Sprijinim orice roman care vrea sa puna pe picioare o afacere. Vrem sa transformam administratia nu intr-un dusman al cetateanului, ci intr-un partener al cetateanului. Avem ca obiectiv sa intarim autonomia locala si sa permitem aplicarea principiului subsidiaritatii, sa permitem oamenilor alesi la nivel local sa puna in practica proiectele de dezvoltare ale unitatilor locale”, a detaliat Orban.

Intrebat daca nu are vreo “strangere de inima” legata de faptul ca isi lanseaza candidatura de pe treptele fostului sediu al PDL, in prezent al PNL, de acolo unde altadata fostul presedinte Traian Basescu isi anunta victoriile, Orban a precizat ca acesta este sediul oficial al PNL, locul unde se incheie toate actele oficiale ale formatiunii.

“Si nu cred ca exista cumva in privinta mea vreo emotie privitoare la atitudinea pe care am avut-o de-a lungul timpului fata de cel care a fost demult aici”, a adaugat Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1