Ludovic Orban: Susținem și încurajăm producătorii din Maramureș (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Ludovic Orban a fost ieri într-o vizită oficială în Maramureș. Însoțit de miniștrii Virgil Popescu, Lucian Bode și Nicolae Ciucă și de către secretarul de stat în Cancelaria Prim-ministrului, Ionel Bogdan, premierul a vizitat compania Techtex din Târgu Lăpuș, fabrică cu o vastă experiență pe piață și care odată cu izbucnirea epidemiei de COVID-19 a reușit într-un timp foarte scurt să își reprofileze o parte din activitate și să producă măști chirurgicale, măști FFP2, dar și măști pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

Ludovic Orban: ”Aici, în Târgu Lăpuş, se fabrică măşti foarte bune şi nu numai măşti foarte bune, ci se pune la cale realizarea, producţia, pentru prima oară în România, a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, măştilor FFP2, straturi care asigură, de fapt, protecţia cea mai mare. Am şi văzut unde urmează să se instaleze această capacitate. (…) De asemenea, e important să fie pregătită să înceapă fabricaţia materialului atât de necesar care stă la baza realizării tuturor produselor de protecţie sanitară, cum sunt măşti, combinezoane, halate protectoare, bonete. Şi am venit să încurajăm această companie, care face paşi foarte curajoşi într-un domeniu extrem de important.”

Ioan Filip, antreprenor firma Techtex:” Strategia pe care noi ne-am propus-o şi planul de afaceri pe care l-am fundamentat şi care a fost susţinut şi finanţat au în vedere producerea tuturor straturilor necesare pentru producerea de măşti chirurgicale FFP2, a stratului textil pentru producerea de combinezoane, halate şi a tuturor echipamentelor sanitare şi igienice pe care ni le propunem. Este o investiţie mult mai mare şi obiectivul nostru n-a fost să producem măşti, obiectivul nostru a fost şi este de a securiza producţia de măşti din punct de vedere al cantităţii, al calităţii şi al preţului.”

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului:” Maramureșenii sunt oameni muncitori și pricepuți. Iar acest lucru este confirmat încă o dată de modul în care au reușit să se mobilizeze pentru producția de măști cei de aici, din Târgu Lăpuș.

Într-un interval foarte scurt, compania din localitate a reușit să-și reprofileze o parte din activitate și a oferit măștile de protecție așteptate într-o Românie întreagă.

Este un exemplu de inițiativă pe care eu ca liberal și ca maramureșean îl susțin și îl încurajez. Mă bucur că acest exemplu frumos vine din Maramureș. Mă bucur că oamenii nu doar că au păstrat locurile de muncă, dar au obținut încrederea că iată, oricare vor fi provocările, noi în Maramureș întotdeauna vom ști să găsim soluții. Îi felicit pe toți de aici pentru inițiativă și le doresc succes în continuare!”

Echipa guvernamentală a mai fost prezentă și la Cicârlău unde s-a prezentat proiectul unei noi fabrici a grupului Taparo și a cărei construcție a început deja. Obiectul de activitate a noii companii va fi realizarea unor materiale compozite cu bariere anti-microbiene care vor putea fi folosite la producția de halate, combinezoane dar și lenjerii de pat sau șervețele.

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului: ”Investiția de la Cicârlău va crea locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea economică a Maramureșului. Guvernul sprijină acest proiect și toate inițiativele antreprenorilor români care vizează producția și dezvoltarea țării.”

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2