Lumina de la Ierusalim va ajunge și în acest an în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge și în acest an în Maramureș, mai exact în cursul zilei de sâmbătă.

Aceasta va fi preluată de pe aeroportul Satu Mare de către o delegație a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și adusă la Catedrala Episcopală din Baia Mare, de unde preoții prezenți o vor duce în bisericile din oraș și celelalte localități.

”Aflându-ne așadar în stare de alertă, trebuie să ținem cont de faptul că în Noaptea de Înviere, credincioșii sunt liberi să se deplaseze spre sfintele biserici, fără să li se ceară vreun document în acest sens.

Timpul pe care îl au la dispoziție credincioșii este pe întreaga durată a nopții de Înviere, până la ora 5.00, dimineața!
Așadar, la ora 24.00 fix (00.00), clopotele de la toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, vor răsuna îndelung, vestind Marele și Unicul Moment al Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim de către o delegație a Patriarhiei Romane în cursul după-amiezei zile de sâmbătă, va ajunge în Eparhia noastră, pe aeroportul din Satu Mare, de unde va fi preluată de o delegație Eparhială și adusă la Catedrala Episcopală din Baia Mare, de unde preoții prezenți o vor duce în bisericile din oraș și celelalte localități astfel încât la ora 24.00 să poată fi oferită credincioșilor prezenți la slujba de Înviere!

Preoții din Protopopiatele județului Satu Mare vor aștepta pe aeroport pentru a putea ajunge la timp in parohii.
Pentru persoanele care nu se pot deplasa la biserică de Înviere, Sfânta Lumină va fi oferită de rudenii sau dusă de către voluntarii din parohii”, a spus PS Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2