LUNA VIITOARE – Se dau bani pentru pensionari. Care sunt condițiile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa Județeană de Pensii Maramureş anunţă că în luna iulie beneficiarii ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2000 de lei vor primi o singură dată un ajutor financiar in valoare de 700 de lei, reglementat prin OUG nr.74/2022.

Oficialii Casei de Pensii Maramureș spun că sunt avute în vedere mai multe categorii de venituri, respectiv pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin Casa Judeţeană de Pensii Maramureş, venituri din indemnizația socială pentru pensionari, respectiv venituri din salarii și asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

„Ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin Casa Judeţeană de Pensii Maramureş. De asemenea e bine de ştiut că în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracțiuni din luna iulie 2022. La stabilirea plafonului de 2000 de lei NU se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptățite care au domiciliul în România, nu și celor care au locul de ședere/reședința obișnuită în străinătate”, a declarat Lucica Pop, directorul Casei de Pensii Maramureș.

Maramureșenii trebuie să știe că ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat și nu intră în calculul contribuției bănești individuale în vederea obținerii unui bilet de tratament balnear și nu este supus executării silite.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2