Lunea Artelor. Expozitie personala de arta textila, la Teatrul Municipal

mini-tex-1Lunea Artelor din data de 11 mai o va avea ca protagonista pe tanara artista baimareanca Ioana Alexandra Sas, care ne propune o expozitie de arta textila. Vernisajul va avea loc de la ora 19, in foaierul Teatrului Municipal.

„Expresivitatile textile cu valente tridimensionale au devenit o preocupare constanta a ultimilor ani. Cercetand problematica textilelor ambientale am initiat proiecte care fac referire la aria designului si a obiectului multifunctional, fara a renunta cu desavarsire la elementele de natura artistica.

Urmarind evolutia artelor textile, doresc sa cercetez posibilitatile de creatie prin noi metode de prelucrare a materialului textil sau de expresie textila. Ma intereseaza in mod special fenomenul transdisciplinar dintre domeniile artei si alte domenii (design, tehnologie, peisagistica, arhitectura etc.)

Abordand forme si tehnici clasice ale artei textile, militez pentru transpunerea prin materiale si utilizari contemporane, adaptate tehnologiei si necesitatile actuale.

Continuitatea dintre traditional si inovativ reprezinta o alta cale de interferare a domeniilor, pe care imi place sa o includ in procesul personal de cercetare si experimentare practica.

Dincolo de placerea de a crea arta, exista placerea de a crea experienta vizuala, confort si utilitate. Prin imbinarea tehnicilor decorative cu tehnici plastice sau digitale, designul textil devine mai mult decat tapiserie si imprimeu si se dezvolta sub diferite forme, de obiect textil, miniatura textila sau textile monumentale”, marturiseste Ioana Alexandra Sas.

Tanara artista este absolventa a Liceului de Arte din Baia Mare (prmotia 2009), studiile de licenta si masterat desavarsindu-si-le la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, in 2012, respectiv 2014. Este membru stagiar al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Baia Mare. Are la activ 14 expozitii colective, precum si  participari la numeroase tabere si simpozioane de arta, la concursuri si olimpiade.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1