Lungmetrajul “Marita” – regia Cristi Iftime, in premiera mondiala la Festivalul de la Karlovy Vary

Lungmetrajul a fost inclus in competitia “East of the West”, sectiune dedicata regizorilor aflati la primul sau al doilea film. In cadrul programului competitional sunt incluse productii din Europa Centrala si de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar si din tari ale fostului bloc sovietic, potrivit Agerpres.

Debutul in lungmetraj al regizorului Cristi Iftime il are in centrul povestii pe Costi, caruia, satul fiind de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de povestile tatalui sau, se arata in prezentarea peliculei.

“Provocarea acestui road-movie a fost sa reusesc sa surprind un moment de trecere din existenta fiului, momentul desprinderii de tata, un individ tragicomic care s-a lasat tot timpul purtat de viata. Miza a fost ca spectatorii sa petreaca suficient timp cu tatal, sa se familiarizeze atat de mult cu prezenta si cu povestile lui, incat sa li se para lor insile greu sa se desparta de el”, a declarat regizorul Cristi Iftime, citat in comunicat.

Cu o imagine semnata de Luchian Ciobanu, filmul ii are in distributie pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cocias, Andrei Hutuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea. Scenariul a fost scris de Anca Buja si Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragos Apetri, designer de costume — Alexandra Alma Ungureanu, machiaj — Maria Andreescu, scenografia — Malina Ionescu iar sunetul a fost semnat de Dan-Stefan Rucareanu, Alexandru Dumitru si Florin Tabacaru. Producatori sunt Ada Solomon si Radu Stancu.

“Marita” este o productie Hi Film Productions, in coproductie cu deFILM, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Programul Media — Europa Creativa al Uniunii Europene.

Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, cel mai important eveniment cinematografic din Cehia, ajuns la cea de-a 52-a editie, se va desfasura in perioada 30 iunie — 8 iulie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1