Luni incep inscrierile la gradinita

Inscrierea copiilor la gradinita a inceput luni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, informeaza AGERPRES.

Orarul inscrierilor a fost stabilit de conducerea fiecarei unitati de invatamant. El trebuie afisat la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista) si, eventual, pe site-urile inspectoratelor scolare.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta: grupa mare, grupa mijlocie si grupa mica.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Conform MEN, criteriile generale de departajare sunt: existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/ un centru de plasament/ plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti); existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte; existenta unui frate/ a unei surori inmatriculat/ inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva; existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare, elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de Inspectoratul Scolar Judetean/al municipiului Bucuresti pana la data de 18 mai nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri, precizeaza MEN.

Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de invatamant va preciza documentele doveditoare pe care parintele trebuie sa le depuna in momentul completarii/ validarii cererii-tip de inscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1