Lupta stransa pentru podiumul Maratonului Ursoii 2016

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Maratonul Ursoii 2016Doua minute au decis podiumul editiei a XI-a a Maratonului Ursoii 2016, competitie de alergare ce are loc anual la Ieud din initiativa unui fiu al comunei maramuresene.

Lupta a fost stransa intre primii clasati, care au fost nevoiti sa sprinteze in ultima parte a cursei in ciuda epuizarii dupa cei peste 21 de kilometri alergati pe Valea Ursoii. Primul care a trecut linia de sosire a fost bistriteanul Nicolae Balan, un obisnuit al maratoanelor si semimaratoanelor. Sportivul de 31 de ani a parcurs traseul Ursoii in 1h 11 min 47 sec.

Pentru locurile 2 si 3 au concurat baimareanul Stefan Libotean, cel mai tanar competitor, si lapuseanul Artur Ianos Miklos, fost sportiv de performanta si campion national. Cei doi au fost inregistrati cu timpul de 1 h 14 min 30 sec, respectiv 1 h 14 min 55 sec.

Ieudul a fost reprezentat in competitia sportiva de trei concurenti: Antonela Dunca, singura femeie inscrisa la Maratonul Ursoii 2016, Christoph Sonnier, cetatean francez stabilit in Ieud in urma cu aproape un deceniu, si Vasile Dunca, organizatorul evenimentului si initiatorul acestuia.

Castigatorii au fost rasplatiti cu premii in bani, insa toti participantii au plecat din Ieud nu doar cu tricourile si diplomele care sa le aminteasca de Maratonul Ursoii, ci si cu multe amintiri frumoase.

Maratonul Ursoii a devenit o competitie de alergare cu traditie, fiind organizat an de an in prima sambata de dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, in aceeasi perioada in care are loc si intalnirea dintre fiii satului Ieud. Cursa se desfasoara pe un traseu mixt cu o lungime de 21 de kilometri, avand o dificultate medie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *