Lupte: Alin Alexuc-Ciurariu, medaliat cu aur la Europenele de la Roma

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sportivul roman Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 kg, la greco-romane, marti seara, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, dupa ce l-a invins in finala pe georgianul Levan Arabuli (6-1), informeaza AGERPRES.

Alexuc (CS Dinamo), care a implinit 30 de ani pe 3 februarie, a reusit astfel cea mai mare performanta a carierei. Alin Alexuc a mai obtinut medalii de bronz la Europene in 2018 la Kaspiisk (Rusia) si anul trecut la Bucuresti.

La Roma, Alexuc s-a impus luni in optimi in fata rusului Zurabi Ghedehauri, in sferturi l-a intrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar in semifinale a castigat in fata ucraineanului Nikola Kucimi.

Alti doi luptatori romani au ratat marti medaliile de bronz, terminand pe locul al cincilea.

Florin Tita (cat. 55 kg) a fost invins in meciul pentru bronz de georgianul Nugzari Turtumia, dupa ce in recalificari il intrecuse pe turcul Dogus Ayazci. Tita il invinsese in calificari pe ucraineanul Koriun Sahradian, insa a pierdut in sferturi in fata rusului Vitali Kabaloev.

Mihai Mihut, campion european in 2018, a fost invins in meciul pentru bronz la cat. 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba. Mihut a trecut in optimi de sarbul Perica Dimitrijevic, in sferturi a castigat in fata turcului Rahman Bilici, dar a pierdut semifinala cu rusul Ibraghim Labazanov.

La cat. 60 kg, Teodor Horatau a pierdut in calificari in fata estonianului Helary Maegisalu.

Romania participa la Europenele de la Roma cu 16 sportivi si are ca obiectiv castigarea a 2-3 medalii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *