Luxemburgul va deveni prima tara din lume cu transport public gratuit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Luxemburgul va deveni prima tara din lume in care transportul public va fi gratuit, a relatat miercuri The Guardian in editia sa online, informeaza AGERPRES.

Biletele pentru transportul cu trenul, tramvaiul si autobuzul vor fi eliminate incepand de vara viitoare, conform planurilor guvernului de coalitie reales al premierului Xavier Bettel, care a fost investit miercuri in functie pentru al doilea mandat.

Xavier Bettel, al carui Partid Democrat (liberal) va forma un guvern cu social-democratii si cu Verzii, s-a angajat in recenta campanie electorala sa faca din protejarea mediului o prioritate.

Orasul Luxemburg, capitala Marelui Ducat, este afectat de cele mai mari ambuteiaje din lume.

Orasul are circa 110.000 de locuitori, dar alte 400.000 de persoane fac naveta pentru a lucra in capitala Luxemburgului. Conform unui studiu, soferii din orasul Luxemburg au petrecut in medie in ambuteiaje 33 de ore in 2016.

In timp ce intreaga tara are 600.000 de locuitori, alte aproape 200.000 de persoane care traiesc in Franta, Belgia si Germania trec granita in fiecare zi pentru a lucra in Luxemburg.

Decizia a fost precedata de masuri in aceeasi directie: in aceasta vara, guvernul a facut gratuit transportul public pentru fiecare copil si pentru fiecare tanar sub 20 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole