Macovei: Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE

PNL

monica_macoveiConducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, a declarat joi, pentru AGERPRES, europarlamentarul Monica Macovei, care a anuntat ca va propune excluderea din partid a secretarului general interimar daca a facut acest lucru fara a avea un mandat din partea Biroului Politic National.

“Am vazut acest comunicat al ALDE acum circa o ora si sunt foarte surprinsa si socata ca astfel de minciuni si dezinformari sunt date de ALDE care este un partid parlamentar. Deci, pe scurt, M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, M10 conducerea formatiunii, adica M10 — Biroul Politic National. Nu vom sustine candidatii ALDE, nu avem nicio colaborare si nici nu avem de gand vreodata sa avem vreo colaborare cu ALDE”, a afirmat Macovei, membru fondator al M10.

Ea a precizat ca in cazul in care se confirma ca secretarul general interimar al M10, Ovidiu Simion, mentionat in comunicatul ALDE, a semnat un protocol cu Alianta Liberalilor si Democratilor va cere excluderea acestuia din partid.

“S-a mentionat in comunicatul ALDE ca protocolul ar fi fost semnat de secretarul general interimar. Daca aceasta persoana a semnat protocolul si se confirma asta, fara mandat de la BPN, pentru ca un astfel de mandat nu a existat, atunci eu, personal, voi propune excluderea lui din partid”, a spus Macovei.

Conducerea Aliantei Liberalilor si Democratilor a semnat, joi, un acord privind ‘o viitoare colaborare politica’ cu formatiunea M10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, a informat un comunicat al Departamentului de comunicare ALDE.

”Partidul M10 sprijina candidatii ALDE la alegerile parlamentare. Conducerea Aliantei Liberalilor si Democratilor a semnat, astazi, un acord privind o viitoare colaborare politica cu formatiunea politica M10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Aceasta colaborare politica parafeaza intelegerea dintre cele doua partide politice, prin care M10 va sprijini candidatii ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie. Alianta Liberalilor si Democratilor este reprezentantul cetatenilor in Parlamentul Romaniei, care sustine drepturile si libertatile cetatenilor, idei ce sunt promovate si de catre partidul M10”, se precizeaza in comunicatul citat.

Biroul Politic National al M10 dezminte o colaborare in alegeri cu ALDE

Conducerea Partidului M10 dezminte informatia privind incheierea unui “acord de colaborare de orice natura” cu ALDE si sustine ca secretarul general interimar al formatiunii va suporta consecintele, daca a angajat partidul fara mandat de la Biroul Politic National.

“Conducerea Partidului M10, reprezentata de membrii Biroului Politic National, dezminte categoric informatia din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natura cu Partidul M10. In mod evident, nu vom sustine niciun candidat ALDE la alegeri. Ne exprimam surprinderea ca astfel de minciuni si dezinformari sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strang in acest moment semnaturi numai pentru M10. Daca se va confirma faptul ca secretarul general interimar al M10 a angajat Partidul fara mandat de la BPN, acesta va suporta consecintele, fiind sanctionat conform prevederilor Statutului Partidului M10”, se arata intr-un comunicat al M10 semnat de membrii Biroului Politic National.

Departamentul de comunicare ALDE a transmis joi un comunicat de presa, potrivit caruia conducerea Aliantei Liberalilor si Democratilor a semnat un acord privind ‘o viitoare colaborare politica’ cu formatiunea M10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion.

”Partidul M10 sprijina candidatii ALDE la alegerile parlamentare. Conducerea Aliantei Liberalilor si Democratilor a semnat, astazi, un acord privind o viitoare colaborare politica cu formatiunea politica M10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Aceasta colaborare politica parafeaza intelegerea dintre cele doua partide politice, prin care M10 va sprijini candidatii ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie. Alianta Liberalilor si Democratilor este reprezentantul cetatenilor in Parlamentul Romaniei, care sustine drepturile si libertatile cetatenilor, idei ce sunt promovate si de catre partidul M10”, se preciza in comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1