Macron si Le Pen continua sa conduca in sondaje, desi mai pierd puncte inaintea primului tur de scrutin

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Centristul Emmanuel Macron si lidera extremei drepte Marine Le Pen conduc in continuare in sondaje inaintea primului tur al scrutinului prezidential, programat sa aiba loc duminica in Franta, potrivit unui sondaj realizat pentru Cevipof si Le Monde, dat publicitatii miercuri, relateaza Reuters si AFP, informeaza AGERPRES.

Astfel, Emmanuel Macron, creditat cu 23% din intentiile de vot, se situeaza inaintea presedintei Frontului National (22,5%), a lui François Fillon (19,5%) si a lui Jean-Luc Mélenchon (19%), conform acestui sondaj efectuat de Ipsos Sopra-Steria.

Primii doi contracandidati din acest clasament se vor confrunta, cel mai probabil, in turul doi de scrutin, preconizat pe 7 mai, cu Macron vazut ca posibil castigator, chiar daca ambii candidati au mai pierdut din puncte in ultimele cateva zile de campanie.

Le Pen a inregistrat o scadere cu 2,5 puncte in intentiile de vot de la inceputul lunii aprilie, iar Macron cu 2 puncte procentuale fata de sondajele anterioare.

Candidatul stangii radicale Jean-Luc Mélenchon, care a reusit sa se apropie de favoriti in ultimele saptamani, este creditat cu 19% din optiuni, in timp ce liderul dreptei Francois Fillon acumuleaza 19,5% din intentiile de vot.

Potrivit sondajelor de pana acum, Le Pen ar pierde impotriva tuturor celor trei candidati rivali in al doilea tur de scrutin.

Absenteismul reprezinta un factor-cheie al actualelor alegeri, care se adauga incertitudinii legate de rezultatul primului tur de scrutin.

Un record in ceea ce priveste absenteismul s-a inregistrat la alegerile din 2002, cand liderul de atunci al Frontului National, Jean-Marie Le Pen, a ajuns in turul doi de scrutin cu candidatul conservator Jacques Chirac, in fata caruia a pierdut.

Acest nou sondaj a fost realizat intre 16 si 17 aprilie pe un esantion de 11.601 de persoane inscrise pe listele electorale, dintre care 8.274 au declarat ca sigur vor merge la vot.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2