MADR: Sprijin de peste 320 de milioane de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, in 2018

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Agricultorii vor avea la dispozitie, in acest an, un sprijin financiar in valoare de 320,581 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, a anuntat, vineri, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), intr-un comunicat de presa transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cantitatile de motorina care vor beneficia de ajutor de stat sub forma de rambursare urmeaza sa fie aprobate prin ordine ale ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura nu poate fi cumulata cu alte forme de sprijin pentru aceleasi costuri eligibile, precizeaza ministerul de resort.

In total, suma alocata de Guvern in acest scop pentru anul in curs este de 320,581 milioane lei si va fi asigurata din bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate MADR pentru anul 2018.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost aprobata in anul 2014, prin Hotararea Guvernului 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

Valoarea maxima a schemei de ajutor de stat prevazuta pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *