Madridul avertizeaza autoritatile catalane ca-si va relua atributiile de mentinere a ordinii in regiune

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul spaniol a avertizat autoritatile separatiste din Catalonia ca-si va reinstitui autoritatea in ce priveste mentinerea ordinii in regiune, in cazul in care ele nu reusesc sa faca acest lucru, dupa ce militanti in favoarea independentei au blocat pentru mai multe ore o autostrada, transmite marti AFP, informeaza AGERPRES.

Avertismentul autoritatilor de la Madrid a fost reluat marti pe prima pagina a ziarelor spaniole, care citeaza dintr-o scrisoare datata luni in care ministrul de interne Fernando Grande Marlaska il previne pe omologul sau catalan ca, daca politia regionala pe care o conduce nu-si „exercita functiile”, vor interveni fortele de securitate ale statului spaniol.

Scrisoarea face referire la blocarea timp de 15 ore, sambata, a autostrazii AP-7, care leaga Franta de coasta spaniola a Mediteranei, de catre Comitetele de aparare a Republicii (CDR). Dupa modelul „vestelor galbene” care protesteaza din 17 noiembrie in Franta, militantii din CDR au ridicat ulterior barierele de la punctele pentru plata taxei de autostrada, fara ca politia catalana, Mossos d’Esquadra, sa intervina.

Aflat luni in vizita la Bruxelles, ministrul spaniol de externe, Josep Borrell, a subliniat ca „nu este normal intr-o tara moderna si civilizata ca autostrazile sa fie blocate timp de 15 ore deoarece cateva sute de oameni vor sa-si manifeste nemultumirea”.

Catalonia este, alaturi de Tara Bascilor si Navarra, una din cele trei regiuni autonome ale Spaniei care dispun de propria forta de politie, in celelalte mentinerea ordinii fiind asigurata de politia nationala si Garda civila.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2