MAE a finalizat expedierea materialelor necesare votarii la alegerile prezidentiale in strainatate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca vineri a finalizat expedierea catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei a materialelor necesare votarii la alegerile prezidentiale.

Potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES, pentru cele 835 de sectii de votare care vor fi organizate pentru alegatorii romani din strainatate, MAE a trimis, pentru turul I al alegerilor prezidentiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de stampile cu mentiunea „VOTAT” si 3.997.044 de timbre autocolante cu mentiunea „VOTAT”.

Odata cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe a expediat si celelalte materiale necesare votarii – modele de liste electorale suplimentare, modele de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votarii, modele de procese-verbale ce trebuie completate in anumite situatii specifice.

Numarul buletinelor de vot, al stampilelor si al timbrelor autocolante necesare desfasurarii procesului de vot din strainatate a fost stabilit ca urmare a estimarilor realizate de misiunile diplomatice, tinand cont de prezenta la vot la procesele electorale anterioare si distributia teritoriala a comunitatilor romanesti, precum si de intentia participarii la vot exprimata de catre cetatenii romani in cadrul consultarilor misiunilor diplomatice ale Romaniei cu comunitatile romanesti din strainatate, a precizat MAE.

Lista sectiilor de votare organizate in strainatate si harta interactiva a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479.

La alegerile prezidentiale, votarea in strainatate se va desfasura pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23,59.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole