MAE-Atentionare calatorie: Indonezia-Incendii de vegetatie si poluare severa cu smog

PNL

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Indonezia ca in provincia vestica Kalimnatar/Insula Borneo si provincia sudica a insulei Sumatra se mentine riscul ridicat al incendiilor de vegetatie, ceea ce a cauzat raspandirea smogului sever pe intreg teritoriul tarii, fiind cunoscut faptul ca incendiile forestiere constituie o problema anuala, mai ales in insulele Borneo si Sumatra, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, din cauza vizibilitatii reduse produsa de smog, mai multe zboruri pe aeroportul international Supadio, Insula Borneo/Kalimantan si pe aeroportul international Minangkabau din Insula Sumatra sunt anulate sau intarziate, situatia mentinandu-se si in prezent.

Aeroporturile internationale Soekarno-Hatta din Jakarta si Ngurah Rai din Denpasar/Bali sunt deschise, iar activitatile se desfasoara normal.

Cetatenii romani care au planificate calatorii spre sau dinspre zonele mentionate sunt sfatuiti sa contacteze operatorii de turism si companiile aeriene pentru verificarea statusului zborului programat.

Persoanele care sufera de afectiuni ale aparatului cardiovascular si respirator sunt sfatuite sa evite, pe cat posibil, expunerea la smog si sa stea cat mai mult timp in incintele unde pot beneficia de aparate de purificare a aerului.

Consiliul National al Indoneziei pentru gestionarea dezastrelor a informat ca peste 328.000 de hectare de teren au ars pana in prezent, in mare parte in insula Sumatra, iar sute de rezidenti au fost evacuati.

Autoritatile indoneziene au declarat ca sute de scoli din provincia Riau, din Insula Sumatra, precum si din provincia centrala Kalimantan a Insulei Borneo au fost inchise, calitatea aerului fiind considerata periculoasa, informeaza MAE.

Pentru informatii actualizate, se recomanda accesarea paginilor de internet ale Agentiei nationale privind managementul dezastrelor – https://www.bnpb.go.id/en si Ministerului mediului si padurilor – http://www.menlhk.go.id.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Jakarta +62213154362, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice al Romaniei in Republica Indonezia: +628111726283.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet https://jakarta.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (http://http/www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS iti poate salva viata!”.

Foto: CNN.com

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1