MAE/Atentionare de calatorie: Muntenegru-temperaturi ridicate si risc de incendii de vegetatie

home camp2
home camp2
home camp2

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Muntenegru ca Institutul local de Hidrometeorologie si seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada urmatoare, pe fondul carora s-ar putea produce incendii de vegetatie.

De asemenea, autoritatile muntenegrene atrag atentia tuturor cetatenilor de a evita activitatile in urma carora s-ar putea produce incendii (utilizarea gratarelor in padure sau in apropierea vegetatiei uscate, aruncarea tigarilor aprinse sau a sticlelor, etc.) si de a respecta semnele de “Acces interzis” pe durata perioadei de risc maxim de producere a incendiilor, se arata intr-un comunicat al MAE, transmis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, in situatii de urgenta se pot apela numerele de telefon: +382 122 (Politie), +382 123 (Pompieri), + 382 124 (Ambulanta), precum si numarul unic de urgenta – 112.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Podgorita: +382 20 618 041, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Podgorita: +00 382 69 871 760.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet www.podgorica.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS iti poate salva viata!”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *