MAE: Atentionare de calatorie pentru Grecia-risc ridicat de incendii de vegetatie, dar si ploi torentiale si furtuni puternice

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Secretariatul General de Protectie Civila avertizeaza cu privire la existenta unui risc ridicat de incendii de vegetatie (grad 4 din 5) pentru data de 15 august, pe fondul temperaturilor ridicate si a intensificarii vantului, pentru Insulele Ionice, scriu jurnalistii Agerpres.

In acelasi timp, MAE informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Serviciul de Meteorologie local a prognozat, pentru perioada 15-16 august, ploi torentiale, furtuni puternice si caderi de grindina.

Principalele zone afectate vor fi: Macedonia (Chalkidi, in special in data de 16 august), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades – in special in data de 16 august).

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +302106728879 si cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu un caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Atena :+306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic ;+306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situatii de criza pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2