MAE: Atentionare de calatorie pentru Norvegia-cod rosu si portocaliu de conditii meteo severe

home camp2
home camp2
home camp2

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Regatul Norvegiei ca au fost emise coduri rosu si portocaliu de conditii meteorologice severe, transmite Agerpres.

Astfel, in conformitate cu datele transmise de autoritatile locale, pana in 10 februarie, la ora 13.00, au fost emise coduri rosu si portocaliu de conditii meteorologice severe, cu puternice caderi de zapada (stratul de zapada poate depasi 40 de cm), viscol si vant (peste 75 km/h), polei, ceata, risc de avalansa (inclusiv la altitudini joase), ploi abundente (peste 50 l/mp), ploi inghetate, care pot perturba circulatia.

Cod rosu a fost emis pentru regiuni extinse din: Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, iar cod portocaliu pentru regiuni extinse din: Sor-Trondelag, Nord-Trondelag, More og Romsdal, Oppaland, Hedmark, Buskerud, Akershus, O˜stfold.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu si reaminteste cetatenilor romani care calatoresc in strainatate ca au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS iti poate salva viata!”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *