MAE: O a doua victima de cetatenie romana ranita in Barcelona

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O a doua victima de cetatenie romana a fost identificata printre persoanele ranite in urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informatii obtinute de catre Ambasada Romaniei la Madrid si Consulatul General al Romaniei la Barcelona, transmite AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe, victima a fost transportata si internata la un spital din regiune pentru ingrijiri medicale de specialitate, starea sa actuala fiind stabila.

Reprezentantii consulatului urmeaza sa se deplaseze la spital, unde sunt internati ambii cetateni romani raniti.

Joi seara, autoritatile au anuntat ca un roman a fost ranit in atentatul terorist de la Barcelona, a fost spitalizat, iar starea sa este stabila.

Celula de criza a Ministerului Afacerilor Externe isi continua activitatea, iar Ambasada Romaniei la Madrid si Consulatul General al Romaniei la Barcelona sunt pregatite sa acorde intreaga asistenta consulara posibila.

MAE reaminteste cetatenilor romani afectati ca pot solicita asistenta consulara la telefonul Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta; sau la numerele de urgenta ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 si misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

O furgoneta a intrat, joi, pe artera Rambla din Barcelona si a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chiosc, iar soferul a fugit.

Atentatul, soldat cu 13 morti si zeci de raniti, a fost revendicat de organizatia terorista Statul Islamic.

Autoritatile din provincia spaniola Catalonia au anuntat ca politia a arestat doi suspecti.

Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat ca bilantul atacului este de 13 morti si cel putin 50 de raniti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *