MAE rus, citat de RIA Novosti: Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin in SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul sau rus Vladimir Putin, in timpul unei convorbiri telefonice, sa intreprinda o vizita in SUA si a afirmat ca va fi bucuros sa-l primeasca pe presedintele rus la Casa Alba, a anuntat vineri RIA Novosti, citand Ministerul de Externe rus, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Agentia de presa rusa il citeaza pe ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, potrivit caruia Trump a revenit asupra invitatiei de mai multe ori in timpul discutiei telefonice cu Putin. Presedintele american i-a spus omologului rus ca ar fi bucuros sa efectueze la randul sau o vizita in Rusia, adauga RIA Novosti.

Totodata, potrivit RIA Novosti, seful diplomatiei ruse a declarat ca loviturile aeriene ale SUA in Siria au anulat orice obligatie morala a Rusiei de a nu furniza aliatului sau sirian Bashar al-Assad sisteme antiracheta S-300.

Serghei Lavrov a declarat, de asemenea, ca inainte de atacurile aeriene americane asupra unor tinte din Siria, Rusia le-a transmis oficialilor americani care zone din Siria reprezinta “linii rosii” pentru Moscova, iar actiunea militara americana nu a depasit aceste linii.

Totodata, Lavrov si-a exprimat convingerea ca presedintele rus Vladimir Putin si presedintele american Donald Trump nu vor permite o confruntare intre tarile lor, potrivit RIA Novosti.

In fine, seful diplomatiei ruse a mai anuntat ca Rusia nu se va oferi sa gazduiasca o intrevedere intre Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un. Trump a declarat ca incearca sa aiba o intrevedere cu Kim pentru a disipa tensiunile din Peninsula Coreea. Potrivit lui Serghei Lavrov, o astfel de intrevedere ar diminua riscul unei solutionari militare a situatiei din peninsula.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2